USV: Taxa de cazare în căminele universității nu se mărește, iar eventuale costuri suplimentare generate de creșterile prețurilor la utilități vor fi suportate de universitate


Intră acum și în grupul de

Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava a anunțat că pe parcursul acestei săptămâni se desfășoară cazarea în toate cele șapte cămine ale USV, de un loc în cămin beneficiind studenții înmatriculați la toate ciclurile de studiu.

Procesul de cazare se va încheia în data de 30 septembrie, înainte de începerea noului an universitar.

Totodată, având în vedere faptul că lucrările de reabilitare la căminul nr. 6 nu au fost încă finalizate, studenții care au fost repartizați la acest cămin vor fi cazați, temporar, în spații, închiriate de către USV în orașul Suceava, inclusiv în hoteluri sau pensiuni.

„În anul universitar 2022-2023, tarifele de cazare nu vor suferi nicio modificare. Drept urmare, în funcție de categoria în care se află beneficiarul unui loc de cazare (bugetat, cu taxă) și de facilitățile și gradul de confort pe care îl oferă un cămin sau altul, taxele lunare sunt cuprinse între 250 de lei și 540 de lei, aceleași ca și în anul universitar 2021-2022. În situația în care vor apărea costuri suplimentare generate de creșterea prețurilor la utilități, acestea vor fi suportate din bugetul propriu al USV”, precizează sursa citată.

De menționat este că toate căminele Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava sunt dotate conform standardelor europene, oferind studenților condiții excelente de cazare.

Totodată, pentru studenții USV există numeroase oportunități de recreere și de dezvoltare personală: Complexul de natație și kinetoterapie, terenul de sport acoperit, sală de sport, Observator astronomic, Casa de Cultură a Studenților etc.

În anul universitar 2022-2023 „Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava va deschide porțile celor peste 4200 de boboci înmatriculați în sesiunile de admitere din lunile iulie și septembrie.

De precizat este că 15% , peste 600, de studenți noi sunt tineri veniți din afara granițelor țării. 


Intră acum și în grupul de