Gheorghe Flutur: Vama Siret intră din 5 octombrie în modernizare, iar drumul județean de la Vicovu de Sus spre Ulma ar urma să fie transferat Drumurilor Naționale


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a prezentat, joi, în plenul Consiliului Județean Suceava demersurile pe care le-a făcut în ultima perioadă atât pentru fluidizarea traficului în zona de frontieră cât și în ceea ce privește deschiderea PTF Vicovu de Sus și modernizarea Vămii Siret.

El le-a spus consilierilor județeni că partea ucraineană a venit cu strat de asfalt până în punctul de frontieră de la Vicovu de Sus.

„Se va da drumul la traficul de până la 3,5 tone deocamdată, dar ieri am fost acolo și am stabilit niște măsuri și pentru traficul camioanelor mai mari”, a spus Flutur.

Președintele CJ Suceava a precizat că a rugat primarii de pe acest traseu să fie foarte atenți și să ceară CNAIR sensuri giratorii care se impun.

„Dacă vor veni TIR-uri din Ucraina sau trafic mai mult va trebui să avem sensuri giratorii. Și în interiorul orașului Vicovu de Sus, intersecția spre Brodina și zona unde se intesectează cu drumul spre Bivolărie-Putna. Acolo e discuția să semaforizăm. Se va merge tot pe semaforizare și la intersecția din Vicovu de Jos spre Voitinel”, a arătat Flutur.

El a mai anunțat că în data de 5 octombrie se semnează contractul pentru modernizarea Vămii Siret.

„Modernizarea Vămii Siret era foarte necesară mai ales că timpii de așteptare sunt mari și din lipsa acelui tunel de scanare prin care să intre TIR-ul, iar durata de verificare să fie mică”, a declarat președintele CJ Suceava.

Gheorghe Flutur a mai anunțat că a discutat ca transferarea unui drum județean la Drumuri Naționale, fiind vorba de drumul de la Vicovu de Sus spre Ulma în perspectiva deschiderii punctului de trecere a frontierei de la Ulma.


Intră acum și în grupul de