Viceprimarul Lucian Harșovschi: Pentru ca plimbările de seară să fie puțin mai speciale în Piața 22 Decembrie va lumina o plasă cu 1350 de becuri


Intră acum și în grupul de

O plasă ornamentală cu becuri tip LED va lumina în Piața 22 Decembrie din Suceava, a anunțat joi seara viceprimarul Lucian Harșovschi.

„O noutate pentru orașul nostru. O plasă formată din sute de beculețe va lumina o porțiune din Piața 22 Decembrie.  Pentru ca plimbările de seară să fie puțin mai speciale, dar și pentru cei care vor ca fotografiile de pe rețelele sociale, amintirile, să fie într-un cadru mai frumos”, a transmis viceprimarul.

El a menționat că orașul Suceava este și frumos și că discuțiile nu trebuie să fie limitate doar la lucrări, străzi sau alte probleme cotidiene.

Viceprimarul a precizat că cele 1350 de beculețe LED cu lumină caldă de 5W vor fi aprinse pentru economie doar până la ora 0:00 în fiecare zi și a subliniat că nu fac parte din iluminatul de sărbători urmând să rămână mereu în zona respectivă.

Lucian Harșovschi a calculat că funcționarea acestei structuri va costa municipalitatea 9782 lei/an.

„Economii facem și din 2019, atunci când am înlocuit întregul sistem de iluminat clasic, cu corpuri tip LED, energie verde (4311 corpuri de iluminat tip LED și 7402 lămpi tip LED în 21 de unități școlare), din fonduri elvețiene, finanțarea nerambursabilă reprezentând 85% din 16.628.606,93 lei fără TVA”, a precizat viceprimarul.


Intră acum și în grupul de