Campanie de strângere de cărți în județul Suceava. Cărțile vor fi donate copiilor si tinerilor cu vârsta cuprinsă între 8 și 17 ani din mediul rural


Intră acum și în grupul de

În luna septembrie 2022, Asociația Scout Society a dat startul campaniei de strângere de cărți ce vor fi donate copiilor și tinerilor cu vârsta cuprinsă între 8 și 17 ani din mediul rural. Campania se desfășoară în cadrul proiectului Engage Connect and Empower Youth via Books, finanțat de Uniunea Europeană, prin Corpul European de Solidaritate. Proiectul se desfășoară în perioada 01/06/2022 – 31/05/2023, având drept scop creșterea accesibilității copiilor și tinerilor din mediul rural în lumea cărților, în lumea lecturii.

Pe această cale, se lansează un călduros apel către toți iubitorii de carte pentru a se alătura acestei campanii de transformare în bine a României rurale, a tinerilor prin educație și accesul la cultură prin lectură. Se încurajează donațiile atât de carte veche, de anticariat, cât și de carte nouă, cărți de literatură, manuale care pot fi utilizate de copiii și tinerii din mediul rural.

Proiectul se desfășoară atât în Suceava, cât și în Gorj (mai exact, în orașul Târgu Jiu), și comunitățile rurale adiacente acestor două județe. Coordonatorii proiectului țintesc să desfășoare primele donații către copii și tineri în luna decembrie, în apropierea sărbătorilor de iarnă.

Persoanele care doresc să sprijine această inițiativă și să afle mai multe informații, se pot adresa la adresa de email [email protected] sau la numărul de telefon 0727195236 (pentru zona Suceava).


Intră acum și în grupul de