Poliția Suceava, nevoită să ia măsuri față de doi foști soți care locuiesc în același bloc. Li s-a interzis orice fel de contact cu riscul să fie cercetați penal


Intră acum și în grupul de

Poliția Suceava a fost nevoită să ia măsuri față de doi foști soți care locuiesc în același bloc fiind emise ordine de protecție în care ambii nu au voie să se apropie unul de altul la 20 de metri.

Situația a fost generată de o plângere a unei femei, Lăcrămioara T.,  care a reclamat, duminică, Poliției Municipale Suceava că fostul soț, Mihai T., i-a intrat în locuință și o amenință.

Patrulele care s-au deplasat la fața locului au stabilit că femeia se afla duminică singură în locuință și că fostul soț i-a bătut la ușă, iar ea i-a permis accesul în locuință.

Ulterior, cei doi au avut mai multe discuții în contradictoriu fapt pentru care femeia i-a solicitat bărbatului să plece, dar că acesta i-ar fi adresat cuvinte și gesturi care i-au creat o stare de temere, acesta fiind motivul pentru care a sunat la 112.

Polițiștii au stat de vorbă ulterior și cu bărbatul care locuiește în același bloc și care a spus că a bătut la ușa femeii, la apartamentul învecinat, iar aceasta i-a deschis ușa și i-a permis accesul în locuința ce aparține părinților lui pentru a se spăla întrucât apartamentul lui nu este complet mobilat la momentul de față.

După mai multe discuții, spune bărbatul, femeia a început să țipe și să sară la bătaie la el.

Cei doi au mers ulterior la sediul Poliției Municipiului Suceava unde s-au efectuat formulare de evaluare a riscului privind viața și integritatea atât a femeii, cât și a bărbatului de unde a reieșit că în ambele cazuri există risc iminent aceștia dorind emiterea unui ordin de protecție provizoriu.

Cei doi au depus plângeri penale pentru amenințare și violență în familie unul împotriva altuia, urmând ca polițiștii să facă cercetări.

Polițiștii au emis și două ordine de protecție prin care au dispus ca bărbatul să păstreze o distanță de 20 de metri față de femeie și de locul de muncă al acesteia, dar și ca femeia să păstreze o distanță de 20 de metri față de bărbat.

Celor doi polițiștii le-au pus în vedere printr-un proces verbal în scris, că întrucât aceaștia locuiesc în același bloc, dar în apartamente diferite să păstreze o distanță fizică și să evite orice contact între ei, fiindu-le adus la cunoștință că nerespectarea sau încălcarea oricăreia din măsurile dispuse ordinele de protecție provizorii constituie infracțiune. 


Intră acum și în grupul de