Direcția Județeană de Drumuri și Poduri Suceava explică metoda de remediere folosită pe drumul județean DJ 209 C


Intră acum și în grupul de

Direcția Județeană de Drumuri și Poduri Suceava a explicat, marți, într-o precizare transmisă News Bucovina metoda de remediere a îmbrăcăminților rutiere folosită pe DJ 209 C pe sectorul Moara-Liteni

Astfel, se arată că, având în vedere apropierea sezonului rece, Direcția Județeană de Drumuri și Poduri Suceava în calitate de administrator al rețelei de drumuri județene de pe teritoriu județului Suceava, în scopul asigurării circulației rutiere în timpul iernii 2022-2023, a stabilit  măsuri pregătitoare în conformitate cu ”Normativul privind prevenirea și combaterea înzăpezirii drumurilor publice”, indicativ AND 525-2013. 

În acest sens, în baza Acordului de lucrări și a contractului subsecvent de lucrări aferent  „Lucrări de întreţinere şi reparaţii multianuale pe timp de iarnă şi vară, 2021 – 2025 pe drumurile judeţene din administrarea D.J.D.P. Suceava”, s-au emis ordine de începere lucrări pentru reprofilare cu autogrederul și completare cu balast pe zonele cu îmbrăcăminte din balast și lucrări de reparații asfaltice prin metoda stropirilor succesive pe zonele cu îmbrăcăminte asfaltică sau cu beton de ciment.

Pe Drumul Județean DJ 209C, sectorul  Moara-Liteni, cu îmbrăcăminte din beton rutier sunt apărute gropi care sunt remediate prin metoda plombărilor prin stropiri succesive. Această metodă de remediere a îmbrăcăminților rutiere este prevăzută în Normativul pentru prevenirea și remedierea defecțiunilor la îmbrăcăminți rutiere moderne, AND 547-2013.

DJDP Suceava arată că lucrările se execută în baza procedurii de execuție a plombărilor prin stropiri succesive, tehnologie așa cum a fost consemnată de operatorul economic care derulează acest Acord – cadru de lucrări, respectiv Asocierea  SC AUTOTEHNOROM SRL – SC FLORCONSTRUCT SRL în propunerea tehnică, se realizează cu un utilaj și constă din următoarele etape :

1. Suflare: suprafața degradată se curăță de praf și noroi cu jet de aer comprimat;

2. Amorsare: suprafața curățată se amosează cu emulsie bituminoasă cu rupere rapidă;

3. Umplere cu amestec de sort concasat sau criblură și emulsie bituminoasă.

DJDP Suceava precizează că principalele materiale care se folosesc sunt emulsie bituminoasă cu rupere rapidă și criblură 3/8.


Intră acum și în grupul de