Gheorghe Flutur anunță de pe acoperișul Spitalului Județean proiectele viitoare: Reabilitarea termică a spitalului nou, extinderea ATI, extinderea UPU cu sală multitraumă sau reabilitarea totală a secției de psihiatrie


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, care a participat, miercuri, la inaugurarea heliportului de pe acoperișul Spitalului Județean Suceava, a făcut și o prezentare a principalelor proiecte de investiții în domeniul sănătății pe care le vizează Consiliul Județean Suceava.

Astfel, el a spus că marile investiții, Spitalul de Copii și Spitalul de Boli infecțioase sunt în proceduri la Compania Națională de Investiții în fază foarte avansată cu studiile de fezabilitate.

„Noi căutăm surse de finanțare și pe PNRR și printr-un împrumut pe care România îl face de la Banca Europeană de Investiții de 2 miliarde de euro pentru sănătate, sper că vom găsi fonduri pentru ca la Suceava să fie aceste două investiții mari care depășesc 160 de milioane de euro”, a spus președintele Flutur.

În ceea ce privește spitalul de oncologie, el a arătat că sunt depuse deja oferte pentru licitație.

„E o chestiune de zile ca să știm cine câștigă licitația. E o investiție multianuală de 10 milioane de euro. Ne-am asumat noi, Consiliul Județean împreună cu spitalul să finanțăm această investiție, dar dacă vom găsi și aici bani să decontăm din fonduri europene ar fi minunat. N-am mai așteptat și am dat drumul”, a explicat președintele CJ Suceava.

Flutur a anunțat și noile investiții prevăzute pentru Spitalul Județean Suceava.
Astfel, va fi realizată reabilitarea termică a clădirilor spitalului, mai puțin ambulatoriul de specialitate și blocul operator nou, dar toate celelalte clădiri vor fi incluse într-un program de 13 milioane de lei.

El a spus că se va muta secția de sterilizare și se va extinde ATI, iar în zona ATI Covid este prevăzută o investiție de dotare cu ventilatoare pentru evitarea acumulării de oxigen.

Mai mult, Flutur a arătat că urmează să fie extisă UPU prin construirea unei săli politraumă.

O altă investiție importantă, de 13 milioane de lei este în realizarea conexiunilor cu oxigen la toate paturile întrucât în prezent doar 25 la sută dintre paturi au asigurată conexiunea cu oxigen.

Președintele CJ Suceava a mai arătat că pentru evitarea infecțiilor intraspitalicești se vor face investiții în valoare de 4 milioane de euro, iar pentru realizarea unui ATI pentru nou-născuți se va face o investiție de 1,2 milioane de euro.

Flutur a mai anunțat că va mai fi depus prin PNRR un proiect pentru finanțarea de cabinete de planificare familială, iar în ambulatoriul de specialitate, tot prin PNRR vor fi depuse proiecte pentru dotări, între care un ghișeu electronic de programare.

Totodată, va fi reabilitată în totalitate secția de psihiatrie de la Burdujeni.


Intră acum și în grupul de