Autoritățile ucrainene au început construcția drumului spre PTF  Şepit-Izvoarele Sucevei, iar pe drumul spre PTF Vicovu de Sus-Crasna se reabilitează un pod


Intră acum și în grupul de

Autoritățile din regiunea Cernăuți au început construcția drumului spre Punctul de Trecere a Frontierei Şepit-Izvoarele Sucevei, iar pentru darea în folosință a PTF Crasna-Vicovu de Sus se lucrează la reabilitarea unui pod, potrivit publicației cernăuțene Libertatea Cuvântului.

Consiliul Regional Cernăuţi a anunțat că realizează Proiectul „Îmbunătăţirea infrastructurii de transport în regiunea Cernăuţi – Suceava (Şepit – Izvoarele Sucevei) în cadrul Programului operaţional comun România-Ucraina 2014-2020 care are ca scop reconstruirea drumului T-26-01.

Potrivit sursei citate, antreprenorul a săpat deja stratul superior de sol și efectuează lucrări pregătitoare pentru întărirea malului cu structuri de gabion.

Totodată, în cadrul proiectului de reparații a drumului T-26-08  Storojineţ – Punctul de Trecere a Frontierei  „Crasnoilsc-Vicovu de Sus”, în prezent se lucrează la un pod cu o lungime totală de 24,5 metri în satul Ciudei.

Serviciul de administrare a drumurilor în regiunea Cernăuţi a arătat că este reparată partea dreaptă a podului fiind ridicat stratul vechi de asfalt şi este creată o nouă izolare hidrologică, ceea ce urmează să fie făcută ulterior și pe partea stângă.

Drumul spre PTF Crasna-Vicovu de Sus  a început să fie reparat anul trecut în cadrul Programului „Marea Construcţie”, dar din cauza războiului lucrările au fost suspendate.

Lucrările de reparații au fost reluate pentru a se putea deschide PTF Crasna-Vicovu de Sus astfel încât să fie degrevat PTF Porubne-Siret.

PTF Crasna-Vicovu de Sus ar urma să fie redeschis în data de 15 octombrie, după cum au promis autoritățile ucrainene.


Intră acum și în grupul de