Ion Lungu anunță că s-a depus cererea pentru achiziția a încă 30 de autobuze electrice prin PNRR pentru transportul metropolitan


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a anunțat, vineri, că Zona Urbană Funcțională Suceava, a depus, vineri dimineața,  prin aplicația electronică o cerere de finanțare prin Programul Național de Redresare și Reziliență- Componenta locală 10,  pentru achiziția unui număr de 30 autobuze electrice de 10 metri lungime în valoare de 17 milioane euro.

Pentru transportul metropolitan au fost depuse în total cereri de finanțare pentru 80 autobuze electrice în valoare de aproximativ 40 milioane euro.

Ion Lungu a felicitat angajații Direcției de Fonduri Europene din Primăria Suceava și toate primăriile implicate în acest proiect respectiv orașul Salcea și comunele Moara, Șcheia, Bosanci, Ipotești, Adâncata, Mitocu Dragomirnei și Pătrăuți.

„Sperăm ca în termen de un an și jumătate- doi ani de zile, Zona Urbana Funcțională Suceava să beneficieze efectiv de aceste autobuze electrice”, a spus primarul.

El a mai anunțat că municipiul Suceava a mai depus și un proiect de finanțare pe proiectul ITS pentru panouri cu sistem de ticketing în Suceava.


Intră acum și în grupul de