Garda de Mediu Suceava după controale la firme de dezmembrări auto: 100.000 de kg de deșeuri feroase și anvelope uzate au fost indisponibilizate


Intră acum și în grupul de

Garda de Mediu Suceava a anunțat, vineri, că în conformitate cu Planul de Acțiune  comun  dintre  Ministerul de Interne– Inspectoratul General al Poliției Române și Ministerul Mediului– Garda Națională de Mediu „OZONUL 2022” pentru respectarea legislației privind regimul substanțelor și deșeurilor periculoase, echipe din cadrul I.P.J. Suceava – S.A.E.S.P. și Garda de Mediu Suceava, au efectuat verificări pe raza județului Suceava.

Astfel, s-au verificat operatori economici care se ocupă cu demontarea sau dezasamblarea mașinilor și echipamentelor scoase din uz pentru recuperarea materialelor și celor care se ocupă de întreținerea și repararea autovehiculelor.

În timpul controalelor s-au constatat trei infracțiuni, din care două pentru încălcarea legislației privind protecția mediului și una pentru încălcarea prevederilor legale privind regimul deșeurilor.

Garda de Mediu Suceava a arătat că în urma celor constatate au fost indisponibilizate cantități de 100.000 de kilograme de deșeuri feroase și anvelope uzate și 2.200 litri ulei uzat, acestea fiind lăsate in custodia persoanelor juridice în vederea luării măsurilor legale de valorificare/predare către societăți autorizate în acest sens.

Totodată, s-au mai aplicat și amenzi în valoare totală de 47.000 lei și s-a suspendat activitatea unui agent economic, precizează sursa citată.


Intră acum și în grupul de