Gheorghe Flutur, la Festivalul rapsozilor de la Suceava: Din păcate, așa cum merg vremurile, se cam uită de rapsozi. Datorită lor mai există acest autentic și tradițional la care noi ne uităm cu multă plăcere


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a deschis, vineri, în Muzeul Satului Bucovinean prima ediție a Festivalului Național al Rapsozilor manifestare pe care Consiliul Județean Suceava o organizează prin Centrul de Conservare a Tradițiilor.

„Festivalul Rapsozilor are scopul de a umbla în lada de zestre a vechilor talente, curate, nealterate, autentice”, a spus Flutur.

El a arătat că în acest an sunt prezenți rapsozi din județele Suceava și Cluj .

„Rapsozii sunt rădăcina, izvorul de unde se înfruptă ceilalți artiști.  Sper ca anii viitori să putem organiza un festival al rapsozilor din toată România pentru că, din păcate, așa cum merg vremurile, se cam uită de rapsozi. Eu înțeleg că e mai mult comercial de multe ori, dar să nu uităm rapsozii pentru că, datorită lor, mai există acest autentic și tradițional la care noi ne uităm cu multă plăcere și o să ne fie dor de ei dacă nu o să-i băgăm în seamă”, a spus Gheorghe Flutur.

El a arătat însă că la Suceava rapsozii sunt băgați în seamă.

„Noi, la Suceava, îi băgăm în seamă și îi așteptăm în Bucovina să cânte, să joace, să fie rapsozi în Bucovina”, a precizat președintele CJ Suceava.

Gheorghe Flutur a cerut formației care întreținea atmosfera cu muzică să cânte „una de la Mălini” despre care s-a aflat că el este cel care a compus-o

După ce melodia s-a încheiat, Gheorghe Flutur a întrebat: „Nea Vasile, cine va făcut cântecul? ”

Răspunsul nu a întârziat: „Dom președinte!”

Gheorghe Flutur a explicat: „Eu, cu jumate de normă, activez și pe la ei”.


Intră acum și în grupul de