Primarul Ion Lungu a discutat strategia de colaborare cu Ambasada Franței în anul 2023 cu directorul general al Institutului  Francez în România Julien Chiappone-Luchessi


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a anunțat, sâmbătă, că vrea să intensifice relațiile de colaborare ale municipalității cu Franța și că va depune eforturi în continuare în acest sens.

Lungu a declarat că a participat, vineri, la Forumul „Întâlnirile franco-române pentru turism”, acțiune organizată de Ambasada Franței în colaborare cu CJ Suceava unde a pezentat sintetic Strategia  de turism a municipiului Suceava, dar și proiectul de înființare a Organizației de Management a Destinației  turistice „Suceava-orașul Cetății de Scaun”.

El a precizat că a fost onorat că la aceste dezbateri au participat și reprezentanți ai autorităților locale din Departamentul Mayenne cu care este înfrățit județul Suceava, dar și ai orașului Laval din Franta cu care este înfrățit municipiul Suceava.

„A participat la acest forum directorul general al Institutului  Francez în România, Julien Chiappone-Luchessi, cu care am avut o întâlnire la sediul municipalității referitoare la strategia de colaborare cu Ambasada Franței în anul 2023. Este o onoare pentru municipiul nostru să avem relații de colaborare cu autorități locale din Franța, cu ambasada Franței în România, lucru care se înscrie în relațiile excelente de colaborare între cele două țari. Franța este una din țările cele mai importante din Uniunea Europeană, drept pentru care  vom depune eforturi în continuare pentru a dezvolta relațiile de colaborare”, a concluzionat Ion Lungu.


Intră acum și în grupul de