Niculai Barbă anunță că anul 2023 va fi Anul „Ciprian Porumbescu” și că vor fi organizate numeroase evenimente în țară, dar și în Austria, Italia sau Albania


Intră acum și în grupul de

Vicepreședintele CJ Suceava Niculai Barbă a anunțat, vineri, la împlinirea a 159 de ani de la nașterea compozitorului Ciprian Porumbescu, că anul 2023 va fi Anul „Ciprian Porumbescu”.

El a spus că au fost declanșate procedurile pentru ca anul 2023 să fie declarat Anul „Ciprian Porumbescu” și că în acest sens este în Parlament și o inițiativă legislativă a deputatului de Suceava Bogdan Gheorghiu.

„Ciprian Porumbescu, un mare talent al Sucevei, al Bucovinei, un muzician de rezonanță internațională va fi omagiat în anul 2023 cu spectacole, cu lansări de carte, cu dezbateri din prima până în ultima zi a acestui an”, a spus Barbă.

El a menționat că anul 2022 este anul în care a debutat Festivalul Internațional „Ciprian Porumbescu” subliniind că a fost „un festival cu rezonanțe și feed-back-uri extrem de interesante, cu aprecieri unanime pe care dorim să îl dezvoltăm și în anii următori”.

Niculai Barbă a spus că în anul 2023 vor fi organizate evenimente nu numai în țară, ci și în străinătate.

Vicepreședintele CJ Suceava a precizat că în țară ar urma să fie organizate evenimente la Suceava, la Putna, la Brașov, la Timișoara sau la București, iar în străinătate în Austria la Viena, dar și în Italia sau în Albania.

De menționat este că imnul național al Albaniei este compus de Ciprian Porumbescu, muzica fiind a cântecului „Pe-al nostru steag e scris Unire”, iar versurile sunt scrise de Aleksander Stavri Drenova care era de origine aromână.


Intră acum și în grupul de