Acasă Actualitate Pădurar de la OS Moldovița trimis în judecată pentru că ar fi...

Pădurar de la OS Moldovița trimis în judecată pentru că ar fi cerut mită 1000 de euro de la un bărbat pe care l-a prins cu material lemnos tăiat ilegal, dar și pentru purtare abuzivă


Intră acum și în grupul de

Parchetul Curții de Apel Suceava a anunțat că a trimis în judecată un pădurar din cadrul Ocolului Silvic Moldovița care a pretins 1000 de euro de la un bărbat pe care l-a prins cu lemn tăiat ilegal.

Astfel, procurorii Secţiei de urmărire penală din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Suceava au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate,  a lui Ioniță Reapschi, pentru luare de mită și purtare abuzivă.



Astfel, acesta este acuzat că în calitatea sa de pădurar în cadrul R.N.P. Romsilva – Direcţia Silvică Suceava – Ocolul Silvic Moldoviţa – Cantonul Silvic nr. 11 Zigreva, în data de 20.08.2021, aflându-se în exercitarea atribuţiilor de serviciu pe raza Cantonului Silvic nr. 11 Zigreva – Ocolul Silvic Moldoviţa, i-a surprins, în flagrant, pe A.M.N. şi C.Ș. în timp ce transportau material lemnos tăiat ilegal din cadrul Cantonului şi, pentru a nu-şi îndeplini atribuţiile de serviciu reglementate prin fişa postului, respectiv „încheierea proceselor verbale de constatare a contravenţiei silvice şi infracţiuni silvice”.

El a pretins martorului A.M.N. suma de 1000 euro, refuzând sume mai mici, de 200-400 lei şi luând, drept garanţie pentru achitarea integrală a sumei pretinse, drujba şi toporul găsite asupra acestuia.

Pădurarul este acuzat și de „purtare abuzivă” – constând în aceea că în data de 22.08.2021, aflat în exercitarea atribuțiilor de serviciu, în incinta sediului Postului de Poliţie Vatra Moldoviţei, în prezenţa martorilor N.V şi P.F.G., s-a manifestat violent verbal şi a întrebuinţat expresii jignitoare faţă de numitul A.M.N., care venise să reclame săvârşirea unor fapte penale de către acesta.

Acesta i s-a adresândat bărbatului cu apelativul „băi gunoiule” și i-a reproșat că îi face probleme: „Tot tu, după ce te prind la furat vii şi îmi faci reclamaţii?”.

Atunci a fost necesară intervenţia lucrătorilor de poliţie, care i-au solicitat să părăsească sediul.

Pădurarul este acuzat tot de „purtare abuzivă” pentru că în aceeași zi, în timp ce se afla în faţa locuinţei sale, l-a amenințat cu acte de violență pe martorul A.M.N., care se deplasase la domiciliul său pentru a-l ruga să-i restituie drujba şi toporul.

Acesta a spus bărbatului: „fugi de aici că iau toporul și îți tai capul”, creându-i o stare de temere întrucât martorul știa, din experiențele anterioare, că este o persoană agresivă, drept pentru care a fugit, s-a urcat la volanul mașinii sale și s-a deplasat la sediul Postului de poliție Moldovița, pentru a reclama faptele comise de acesta.

Dosarul urmează să fie soluționat de Tribunalul Suceava.


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version