Lucrările la PTF Crasna-Vicovu de Sus sunt realizate în proporție de 95 la sută. Necesitatea funcționării lui este critică, spune ministrul ucrainean al Infrastructurii


Intră acum și în grupul de

Ministerul Infrastructurii din Ucraina a anunțat că lucrările de reconstrucție a Punctului de control „Crasnoilsc – Vicovu de Sus” de la frontiera dintre Ucraina și România, precum și amenajarea infrastructurii auxiliare, sunt în faza finală.

„Proiectul de reconstrucție a punctului de control Crasnoilsc – Vikovu de Sus a fost efectiv înghețat din 2016. Astăzi necesitatea în funcţionarea lui este critică, deoarece în condiții de război Ucraina și Europa au nevoie de noi rute logistice pentru comerț. Sunt recunoscător partenerilor pentru cooperare. Mizăm nu numai pe finalizarea rapidă a lucrărilor la acest punct de control, ci și pe dezvoltarea de noi proiecte logistice comune”, a declarat Oleksandr Kubrakov, ministrul Infrastructurii Ucrainei, citat de publicația cernăuțeană Libertatea Cuvântului.

PTF Vicovu de Sus-Crasna va fi dat funcțiune în două etape, prima pentru vehiculele cu greutatea de până la 7,5 tone și a camioanelor goale, iar după realizarea amenajărilor pe partea română, punctul de trecere a frontierei va funcţiona pentru toate tipurile de autovehicule.

Darea în funcțiune a PTF Vicovu de Sus-Crasna ar urma să decongestioneze semnificativ trecerea pin Punctul „Porubne – Siret”.

Potrivit sursei citate, în prezent, acest punct de trecere a frontierei este realizat în proporţie de 95 la sută și se lucrează la amenajarea infrastructurii rutiere auxiliare.

PTF Vicovu de Sus-Crasna trebuia să fie deschis inițial în anul 2014, după care s-a amânat până în 2016, iar în 2022 s-au început lucrările de amenajare, primul termen fiind 20 iulie, iar al doilea 15 octombrie, niciunul nefiind respectat până în prezent.


Intră acum și în grupul de