Peste 60 de candidați și-au depus la DSP Suceava dosarele de înscriere pentru Concursul  de admitere în rezidențiat pe post și rezidențiat pe loc în domeniile medicină, medicină dentară și farmacie, în sesiunea noiembrie 2022


Intră acum și în grupul de

Potrivit reprezentanților Direcției de Sănătate Publică Suceava, pentru sesiunea noiembrie 2022 a Concursului de admitere în rezidențiat pe post și rezidențiat pe loc în domeniile medicină, medicină dentară și farmacie au fost depuse 63 de dosare de înscriere la instituția suceveană.

Din totalul candidaților, 24 s-au înscris pentru domeniul medicină, alți 12 pentru domeniul medicină dentară, iar 27 pentru domeniul farmacie.

Sursa citată precizează că Ministerul Sănătății va centraliza listele cu candidați și le va defalca pe centre universitare, conform opțiunii candidaților, iar listele cu candidații admiși în concurs pe centre universitare și domenii vor fi afișate pe site-ul rezidentiat.ms.ro,  la data de 3 noiembrie 2022.

De precizat este că Ministerul Sănătății organizează concursul de admitere în rezidențiat pe post și rezidențiat pe loc în domeniile medicină, medicină dentară și farmacie la data de 20 noiembrie 2022, iar concursul se desfășoară în centrele universitare: București, Cluj-Napoca, Craiova, Iași, Târgu Mureș și Timișoara.

Conform site-ului rezidentiat.ms.ro, unitățile și specialitățile pentru care se organizează rezidențiat pe post, precum și cifra de școlarizare pe domenii și specialități sunt aprobate prin ordine ale ministrului sănătății.

„Numărul de locuri și posturi pe domenii și specialități este stabilit defalcat pe centre universitare, inclusiv pentru centrele universitare cu facultăți de medicină, medicină dentară și farmacie, în funcție de capacitățile de pregătire pe specialități ale acestora, de către Ministerul Sănătății și Grupul Universităților de Medicină și Farmacie din România și sunt aprobate prin ordin al ministrului sănătății”.

Concursul se desfășoară sub formă de test-grilă cu 200 de întrebări pentru fiecare domeniu, identice pentru toate centrele universitare în care se organizează concursul, pe o durată de 4 ore.

Alegerea unui loc sau post este condiționată de obținerea unui punctaj minim de promovare de 60% din punctajul maxim realizat la nivel național pentru cele 200 de întrebări pentru fiecare domeniu. Ocuparea locurilor/posturilor în specialitate se face în ordinea punctajului de promovare obținut, în limita locurilor/posturilor publicate la concurs, alcătuindu-se o singură clasificare națională pentru fiecare domeniu.

(LB)


Intră acum și în grupul de