Liderul grupului PSD din CJ Suceava, Gheorghe Iacob, a găsit situații nedrepte privind salariile: Nu e corect ca un șofer să aibă un salariu de 5.200 de lei, iar un inspector de specialitate cu studii superioare 5.100 de lei


Intră acum și în grupul de

Consilierii județenei PSD din Consiliul Județean Suceava s-au abținut, vineri, la votul privind modificarea salarizării pentru angajați ai instituției sau unităților din subordine apreciind că există prea mari disparități.

Liderul grupului PSD din Consiliul Județean Suceava, Gheorghe Iacob, a spus că nu e corect ca un șofer să aibă un salariu de 5.200 de lei și un inspector de specialitate cu studii superioare de 5.100 de lei.

El a arătat că este nedrept ca un muncitor calificat cu studii integrale să aibă 3.800 de lei, iar un salvamontist cu studii superioare să aibă 4.100 de lei și a mai arătat că dacă un șef de birou are un salariu de 10.500 de lei, următorul salariat, un salvamontist, să aibă 5.200 de lei.

„Nu solicit diminuarea salariului șefului de birou care mi se pare rezonabil, dar consider că este necesar reanalizarea salariilor celor din eșalonul următor”, a spus Iacob.

Președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a explicat că la analiza salariilor au fost reprezentanții angajaților și că s-a încercat să se facă o repartizare echitabilă.

„Uitându-ne la ce se întâmplă în piață am încercat să găsim niște soluții rezonabile”, a spus Flutur care a  menționat că după 1 ianuarie vor veni și alte reașezări și că se va discuta atunci acest subiect.

Administratorul public al județului Suceava, Irina Vasilciuc, i-a explicat lui Iacob că în ceea ce privește salariul unui șofer se prevede că maximum e 5.200 de lei, în timp ce la un inspector de specialitate sau consilier nu rămâne la 5.100 de lei, ci se adaugă gradațiile și sporul de vechime aferent.

„Nu vom avea această disparitate pe care dumneavoastră ați sesizat-o”, a spus Vasilciuc.

Ea a menționat că aceeași situație este și în cazul șefului de birou care nu poate avea mai mult de 10.500 de lei, în timp ce salvatorii montani se adaugă gradațiile și sporul de vechime.

„Diferențele vor fi cu siguranță echilibrate”, a spus Vasilciuc.

Proiectul de hotărâre a fost adoptat cu voturile PNL și PMP, în timp ce consilierii județeni PSD s-au abținut.


Intră acum și în grupul de