Gheorghe Flutur anunță că proprietarii de instalații pe cablu vor trebui să dețină kit-uri pentru salvare: Suntem un județ turistic și trebuie să dăm siguranță celor care vin să practice sporturi de iarnă


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat, vineri, că a solicitat președintelui ATOP Suceava, Tudor Plăcintă, să trimită adrese administratorilor de instalații pe cablu să se doteze cu kit-uri de salvare.

Flutur a făcut această precizare după ce liderul grupului PSD din CJ Suceava, Gheorghe Iacob, a arătat că vine sezonul rece și instalațiile pe cablu vor fi din ce în ce mai mult folosite.

„Cei de la Salvamont au spus că nu toți proprietarii de instalații au kit-urile necesare pentru salvare. Să le dăm o mână de ajutor celor de la Salvamont și acești proprietari să-și procure kit-urile necesare de salvare”, a spus Iacob.

Gheorghe Flutur a spus că a fost informat de această situație care a fost prezentată în ședința ATOP Suceava care s-a desfășurat în Bazinul Dornelor și că a discutat cu președintele ATOP, Tudor Plăcintă, să transmită în scris proprietarilor de instalații de cablu, administratorilor, să le pună în vedere obligativitatea de dotare cu kit-uri de salvare.

„Suntem un județ care trebuie să dăm siguranță celor care vin să practice sporturi de iarnă, să urce pe instalațiile cu cablu. L-am rugat pe Tudor Plăcintă să urmărească acest lucru. Ieri am cerut să plece o solicitare către toți cei care sunt responsabili de așa ceva”, a declarat Gheorghe Flutur.


Intră acum și în grupul de