Primăria Suceava vrea să amenajeze 32 de km de piste de biciclete. Lungu: Din păcate nu prea avem soluții să facem aceste piste în afara trotuarelor


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a anunțat, miercuri, că municipalitatea suceveană își propune să realizeze 32 de kilometri de piste de biciclete cu suma de 3 milioane de euro.

„Am cerut ajutorul Ordinului Arhitecților, cu specialiștii din Primărie, cu firma de consultanță, să găsim posibilitatea să facem și alte trasee pentru că vor fi bani foarte mulți pe piste de biciclete”, a spus primarul.

Lungu a arătat că, din păcate, nu prea sunt soluții să fie amenajate aceste piste de biciclete în afara trotuarelor.

„Eu mi-aș dori să facem o mare parte din ele în afara trotuarelor. Cu siguranță ne vom extinde până la Sala Polivalentă, până la Cetate, în cartierele noi spre Laniște și spre alte părți. Din carosabil nu putem să luăm. Am văzut în anumite țări din Europa și am văzut și la noi, în București, pe Calea Victoriei că s-a luat o parte din carosabil. E foarte simplu, dar la noi nu se pune problema pentru că benzile sunt destul de strâmte și nu ai voie să iei 1,5 metri pentru biciclete”, a spus Lungu.

Primarul a anunțat că va avea întâlniri cu Ordinul Arhitecților și se la cere un punct de vedere privind această problemă, dar că va discuta și cu firma de consultanță, cu specialiști din Primărie, cu Universitatea să se poată promova acest transport alternativ, ecologic, dar nu numaidecât pe trotuare.

„Am văzut această strategie de a împărți trotuarul în două. Sigur, nu e cea mai bună, e contestată și de pietoni și de bicicliști, dar facem eforturi să găsim și alte soluții de a dezvolta piste de bicicletă”, a spus Ion Lungu.


Intră acum și în grupul de