Prima ediție a Olimpiadei Internaționale de Astronomie și Științele Spațiului pentru Juniori se desfășoară la Câmpulung Moldovenesc


Intră acum și în grupul de

La Câmpulung Moldovenesc s-a desfășurat, marți, festivitatea de deschidere a Olimpiadei Internaționale de Astronomie și Științele Spațiului pentru Juniori, 2022.

Prezent la deschiderea OIASSJ, secretarul de stat în Ministerul Educației, Florian-Ionel Lixandru, a declarat că este onorat că România găzduiește în Câmpulung Moldovenesc, în județul Suceava, tineri profesioniști cu un înalt nivel de pregătire care participă, în 2022, la prima ediție a Olimpiadei Internaționale de Astronomie și Științele Spațiului  pentru Juniori.

„În acest context, consider că organizarea primei ediții a olimpiadei este încă o dovadă a angajamentului puternic pe care Ministerul Educației din România și l-a asumat, ca parte a strategiei noastre pentru o educație de calitate. Organizarea și participarea la o astfel de competiție de înalt nivel este o modalitate excelentă de a dobândi cunoștințe, de a învăța unii de la alții și, de ce nu, de a găsi răspunsuri la provocările care apar constant în jurul nostru”, a spus Lixandru.

El a subliniat că cel mai important lucru la Jocurile Olimpice nu este să câștigi, ci să participi; esențialul în viață nu este să cucerești, ci să lupți bine!

La rândul său, inspectorul școlar general pentru disciplinele matematică și astronomie în cadrul Ministerului Educației, Elisabeta Ana Naghi, a declarat deshisă prima Olimpiadă Internațională de Astronomie și Științele Spațiului pentru Juniori, 2022.

Ea a spus că faptul că se deschide prima ediţie a Olimpiadei Internaționale de Astronomie și Științele Spațiului pentru Juniori, 2022, (OIASSJ 2022), este un start care pune studiul spațiului pe un loc binemeritat al cunoașterii la care elevii trebuie să aibă acces și mai ales să ajungă să contribuie la dezvoltarea  științelor spațiale.

„A înțelege Universul este o nebunie frumoasă, așa cum afirma și Albert Einstein: „Ceea ce este de neînțeles la univers, este la urma urmei faptul că putem înțelege.”.Privesc cu încredere spre viitor, văzându-vă pe voi, cei de față. În voi stă puterea de a ne apropia de stele, fără a ne îndepărta de divinitate”, a spus Naghi.

Ea a mulțumit organizatorilor, în special prof. dr. Petru Crăciun, inspector școlar general adjunct la Inspectoratul Școlar Județean Suceava, pentru inițiativă și pentru faptul că au făcut posibilă ca această primă ediție a Olimpiadei Internaționale de Astronomie și Științele Spațiului pentru Juniori, 2022  să aibă loc în România, județul  Suceava, în minunatul oraș Câmpulung Moldovenesc, la fel cum și prima ediție a Olimpiadei Internaționale de Matematică a avut loc tot în România, în anul 1959.


Intră acum și în grupul de