Ion Lungu a semnat la Ministerul Dezvoltării contractele pentru renovarea unor blocuri din centrul orașului și a discutat la CNI despre începerea lucrărilor la Sala Polivalentă


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a anunțat, joi, că a semnat la Ministerul Dezvoltarii trei contracte pentru renovarea energetică a unor blocuri din zona centrală a municipiului Suceava, unul în valoare de 34.921.958,70 lei pentru Asociația de Proprietari Centru și două contracte pentru Asociația de Proprietari 3 din care unul în valoare de 13 531.236 ,77 lei și altul în valoare de  12.959.389,59 lei.

Toate contractele aprobate pe PNNR pentru municipiul Suceava însumează 51.019.115,21 euro, a precizat Lungu.

El a amintit că pe lângă contractele semnate joi a mai semnat în luna iunie patru contracte pentru creșterea eficienței energetice la Școala Ion Creangă din cartierul Obcini, Școala Gimnazială nr.3 și Școala gimnazială nr. 7, dar și pentru cantina-internat a C.N.Petru Rares în valoare de 8.642.375 euro.

De asemenea, primarul a spus că semnat și contractul pentru creșa mare din Dealul Mănăstirii în valoare de 4.421.907,01 euro.

„Urmează să semnăm contractul pentru 50 autobuze electrice pe Zona Urbană Funcțională în valoare de 23.256.170,0 euro  și, de asemenea, trebuie să mai semnăn contractele pentru creșterea eficienței energetice la Cantina ajutor social, la Clădirea Domeniului Public  și la C.N. „Mihai Eminescu” toate în valoare de 2.223.277 euro”, a spus Lungu.

Primarul a menționat că a mai avut discuții și la Compania Națională de Investiții pentru eliberarea autorizației de construire la Sala Polivalentă de la Suceava, precizând că își dorește ca lucrările de construire să înceapă până la sfârșitul anului 2022.

La AM POR a discutat despre plata autobuzelor electrice care sunt achiziționate de la firma Solaris din Polonia, dar a avut discuții și la Comisia de Împrumuturi pentru autoritățile locale  unde  s-a convenit să fie solicitată o majorare a plafonului de contractare la credite cu 500 milioane lei la rectificarea bugetară  preconizată a avea loc în această lună deoarece suma alocată a fost epuizată.


Intră acum și în grupul de