Bărbat din Dorna Arini care și-a tăiat vena femurală cu lanțul unei drujbe, salvat de medicii SJU Suceava după o luptă contra cronometru


Intră acum și în grupul de

Un bărbat din Dorna Arini din localitatea Sunători a fost salvat de medicii Spitalului Județean de Urgență Suceava după o luptă contra cronometru.

Potrivit purtătorului de cuvânt al SJU Suceava, dr. Dan Teodorovici, pacientul a fost adus la UPU Suceava în cursul dimineții zilei de 6 septembrie de la Spitalul Municipal Vatra Dornei.

„S-a dus o luptă contra cronometru pentru salvarea unui bărbat de 70 de ani din localitatea Sunători, cu o plagă complexă la nivelul coapsei stângi de aproximativ 30 de centimetri produsă în urma lovirii accidentale cu lanțul unei drujbe, cu interesarea venei femurale și a musculaturii lojei antero-interne a coapsei stângi”, a explicat dr. Teodorovici.

El a precizat că pacientul a ajuns în UPU Suceava, prin transfer de la Spitalul din Vatra Dornei, în  stare foarte gravă, comatos, cu șoc hemoragic, hemoglobina 4 mg/ dl.

„S-a început stabilizarea pacientului în UPU și s-a decis continuarea acesteia pe parcursul transportului pacientului la sala de operație”, a arătat medicul sucevean care a precizat că în acest caz, fiind o sângerare activă care nu putea fi oprită în UPU, orice manevre efectuate pentru salvarea pacientului nu ar fi avut succes dacă nu se reușea oprirea hemoragiei.

Ulterior, în salade operație, în urma unei proceduri care a durat aproximativ 4 ore și a necesitat aproximativ 1500 – 1700 ml sange și componente sanguine, echipa formată din chirurgi vasculari și plasticieni au reușit oprirea hemoragiei, iar împreună cu medicii anesteziști s-a reușit stabilizarea pacientului , acesta fiind detubat și conștient până în cursul serii respective.

Pacientul a fost spitalizat 12 zile până când a fost externat.

„Buna colaborarea a medicilor din UPU, ATI, Chirurgie vasculara și plastică a fost esențială pentru supraviețuirea pacientului”, a concluzionat dr. Dan Teodorovici.


Intră acum și în grupul de