Administratorul Killer, Alexandru Scheul: Se pot face multe falsuri alimentare cu arome de carne de vită sau porc. Falsurile alimentare aduc beneficii doar medicinei


Intră acum și în grupul de

Administratorul firmei Killer, Alexandru Scheul, a atenționat, vineri, la conferința de lansare a unui proiect cu finanțare europeană pentru înființarea unui laborator pentru analiza alimentelor, că este foarte important ca analizele să fie făcute corespunzător și să fie depistate falsurile.

„Se pot face multe falsuri alimentare”, a declarat Scheul care a arătat că sunt producători care folosesc arome de carne de vită sau porc, dar și fumul lichid.

„Eu am căutat să merg pe cale naturală. Falsurile din industria alimentară aduc beneficii medicinei, pentru că oamenii se îmbolnăvesc și ajung la doctor și nu este un lucru bun. Trebuie să avem oameni sănătoși”, a spus Scheul.

Prezent la conferința de presă a Asociației Clusterului Regional Inovativ de Bioeconomie Suceava – Botoșani care a lansat proiectul laboratorului de cercetare interdisciplinară pentru analiza calității, siguranței și identificarea falsificării alimentelor, președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, președinte și al acestei asociații, a spus că prin amenajarea acestui laborator se deschide calea unei concurențe care are ca scop principal protecția și siguranța consumatorului și că vor fi depistate falsurile.

Flutur a amintit că atunci când Scheul era președintele Asociației „Produs în Bucovina” a luat decizia de a elimina din asociație unii producători care ar fi folosit unele materii neconforme și care ar fi putut aduce prejudicii brandului „Produs în Bucovina”

Președintele Flutur a mai anunțat că CJ Suceava a depus un proiect de finanțare prin POR și pentru înființarea a șase alte laboratoare pentru testarea calității a aerului, apei, solului, dar și a materialelor de construcții sau a textilelor.


Intră acum și în grupul de