20 perchezitii domiciliare la Suceava si Galati (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Din luna februarie 2010, poliţiştii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Suceava au efectuat cercetări, sub coordonarea procurorului şef al D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Suceava privind constituirea unui grup infracţional organizat, contrabandă calificată şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor. Astfel, în luna februarie 2010 aceştia s-au sesizat din oficiu cu privire la existenţa unui grup infracţional organizat cu preocupări pe linia contrabandei cu ţigarete de provenienţă ucraineană ce acţionează pe raza satului sucevean Negostina- Bălcăuţi, din grupare făcând parte trei persoane.

Ulterior, în luna mai 2010, una din cele trei persoane a luat legătura cu B. Mihai, de 43 ani şi V. Cornel, de 30 ani, ambii din comuna Frătăuţii Noi, cu care au încercat să pună bazele unei noi grupări cu preocupări pe linia contrabandei cu ţigarete de provenienţă ucraineană, introduse pe teritoriul vamal al României peste zona de frontieră verde adiacentă localităţilor Bilca – Frătăuţii Noi.

Încercarea a eşuat, însă persoanele cooptate de către acesta au pus bazele unui alt grup infracţional organizat, la care au aderat ulterior şi H. Adrian, de 36 ani, din Frătăuţii Noi, I. Dan, de 22 ani, C. Mihai, de 21 ani şi B. Claudiu, de 30 ani, toţi din comuna Bilca.

Membrii acestui grup infracţional organizat au fost sprijiniţi în activitatea ilicită pe care au desfăşurat-o de D. Doru, de 40 ani, din Frătăuţii Noi, poliţist de frontieră în cadrul S.P.F. Vicov, din cadrul I.J.P.F Rădăuţi. Acesta, în cadrul exercitării atribuţiunilor de serviciu, lua la cunoştinţă despre amplasarea mijloacelor tehnice de supraveghere pe timp de noapte cât şi a patrulelor din zona de frontieră verde adiacentă localităţilor Bilca – Frătăuţii Noi, şi îi informa pe membrii grupării infracţionale despre aceste aspecte pentru a nu fi depistaţi în timpul actelor de contrabandă.

Membrii grupării au reuşit să efectueze un număr de 10 acte de contrabandă în perioada iunie – noiembrie 2010 şi nenumărate tentative de introducere pe teritoriul vamal al României a unor cantităţi însemnate de ţigarete de contrabandă.

Segmentul de depozitare şi valorificare a ţigaretelor introduse prin contrabandă a fost asigurat de O. Mihai, de 40 ani, din Dărmăneşti, C. Dumitru, de 49 ani din Suceava, G. Cristian, de 30 ani, din Dărmăneşti, S. Adrian, de 25 ani, din Bucureşti, M. Elena, de 31 ani, din Dărmăneşti, S. Ionuţ, de 23 ani, din Rădăuţi, B. Dan, de 38 ani, din Arbore şi T. Vasile, de 39 ani, din Iaslovăţ.

Pe parcursul cercetărilor, pentru documentarea activităţii infracţionale a suspecţilor s-a reuşit oprirea în trafic şi confiscarea a numeroase cantităţi de ţigarete. Astfel, în data de 24.07.2010 a fost confiscată cantitatea de 20.0000 de ţigarete pe raza municipiului Suceava de la G. Cristian, care a preluat-o în vederea valorificării de la O. Mihai; în data de 28.08.2010 a fost confiscată cantitatea de 100.000 de ţigarete pe raza localităţii Milişăuţi, de la I. Dan şi B. Claudiu; în data de 27.09.2010 a fost confiscată cantitatea de 9600 ţigarete pe raza localităţii Dărmăneşti, de la S. Adrian, care a preluat-o în vederea valorificării de la O.

Mihai; în data de 09.10.2010 a fost confiscată cantitatea de 247.520 ţigarete pe raza oraşului Milişăuţi, de la T. Marius şi U. Dumitru, care le-au preluat în vederea valorificării de la I. Dan; în data de 02.11.2010 a fost confiscată cantitatea de 8000 ţigarete de contrabandă pe raza comunei Pătrăuţi, de la O. Mihai.

În urma probatoriului administrat, procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Suceava au dispus începerea urmăririi penale faţă de 19 suspecţi pentru comiterea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, contrabandă şi trecere ilegală a frontierei de stat.

Cercetările au fost efectuate împreună cu poliţişti din cadrul Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră Suceava şi cu sprijinul tehnic al Serviciului Supravegheri Operative şi Investigaţii Suceava, Serviciul Operaţiuni Speciale Suceava, S.R.I. Direcţia Judeţeană Suceava şi Botoşani.

Luni, 29.11.2010, sub coordonarea procurorului şef D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Suceava, poliţişti din cadrul B.C.C.O. Suceava, au organizat şi executat o acţiune pe timpul căreia au fost efectuate un număr de 20 percheziţii domiciliare, pe raza judeţelor Suceava şi Galaţi şi au fost puse în executare un număr de 12 mandate de aducere, cu sprijinul lucrătorilor din cadrul B.C.C.O Galaţi, S.C.C.O. Botoşani, I.P.J. Suceava, I.J.P.F Rădăuţi şi Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Suceava.

În urma percheziţiilor efectuate au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor 151.480 ţigarete, 9.920 de euro, 44.345 lei, 3 autoturisme, 42 de telefoane mobile, 29 de cartele de telefonie mobilă şi mai multe înscrisuri cu valoare probatorie.


Intră acum și în grupul de