Dontu: „Lungu este pentru colegii de partid muma, iar pentru cetatenii Sucevei, ciuma”


Intră acum și în grupul de

„Sloganul PDL, pare să fie < primii care se vor sacrifica sunt cetăţenii >, dar evoluţia evenimentelor ne arată că aceştia vor fi şi primii şi ultimii care se vor sacrifica”, apreciază preşedintele executiv al PSD Suceava, consilierul local Ovidiu Donţu, referindu-se la faptul că taxa de salubritate în municipiul Suceava a fost rebotezată taxă de ecologizare şi a fost majorată cu aproximativ 60 la sută, astfel încât persoanele fizice vor plăti 4 lei/persoană/lună de la 2,5 lei, iar persoanele juridice vor plăti 6 lei/persoană /lună de la 5 lei.

„Bugetul majorat al Primăriei Suceava pentru activitatea de salubritate se va construi prin participarea suplimentară în 2011 a persoanelor juridice din municipiul Suceava cu 5 miliarde de lei vechi şi prin participarea suplimentară în 2011 a persoanelor fizice cu 22 miliarde de lei vechi”, arată Donţu, într-un comunicat de presă.

El susţine că principalul beneficiar al acestui buget de salubritate este deputatul PDL Silviu Prigoană, prin firma ROSAL, şi că în acest fel de dovedeşte că primarul Ion Lungu este pentru unii mumă, iar pentru alţii ciumă. „În situaţia de faţă, Lungu este pentru colegii de partid mumă, iar pentru cetăţenii municipiului Suceava, ciumă”, a adăugat preşedintele executiv al PSD Suceava.

El consideră că sucevenilor li se iau, astăzi, şapte piei doar pentru maşina de sifonat bani publici a PDL şi a atras atenţia că românilor nu li s-a spus că sloganul “Să trăiţi bine!” se adresa numai firmelor portocalii.

„Practic, PDL a extras din marea masă a agenţilor economici firmele care să aibă alocate fonduri, să trăiască bine, iar pe celelalte le-a lăsat să-şi dea obştescul sfârşit”, a mai arătat liderul sucevean al PSD.

El a menţionat că Primăria Suceava are încheiate cu firma Rosal trei contracte, unul de salubrizare a municipiului Suceava , unul care se ocupă cu activitatea de curăţenie între blocuri şi unul pentru transportul gunoiului la Botoşani, în valoare de 30 de miliarde de lei vechi pe an, care împreună cheltuie 80 la sută din bugetul local pentru salubrizare.

„Aceste lucruri dovedesc că maşina de tocat bani a PDL are pedala de frână ruptă”, a mai spus Donţu.

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a arătat că a decis majorarea taxei de salubritate de la 1 ianuarie 2011 pentru că este nevoie de asigurarea finanţării acestor servicii.
Primarul a spus că în prezent gradul de colectare a taxei de salubritate este de aproximativ 50 la sută şi a arătat că peste 14.000 de persoane ce locuiesc în Suceava sunt scutite de la plata acestei taxe.

El a mai spus că de la 1 ianuarie 2011 vor plăti taxa de salubritate şi cei aproximativ cinci mii de rezidenţi din municipiu şi că Primăria va percepe taxa în funcţie de numărul de persoane declarate la asociaţiile de proprietari.
Lungu a subliniat că municipalitatea are nevoie de fonduri din colectarea acestei taxe pentru serviciile de salubritate, dar şi pentru contribuţia de peste un milion de euro ce reprezintă cheltuieli neeligibile la proiectul de înfiinţare a depozitului ecologic de deşeuri ce se construieşte în apropierea Sucevei.


Intră acum și în grupul de