Tuberculoza a ucis 27 de suceveni, in primele noua luni ale anului


Intră acum și în grupul de

În judeţ, 499 de persoane sunt luate în evidenţă cu tuberculoză, o boală infecţioasă gravă, cauzată de bacilul Koch, care se poate localiza în mai multe părţi ale corpului (sistem osos, ganglioni limfatici, rinichi), dar cel mai frecvent la nivelul plămânilor. Potrivit ultimei statistici întocmite de Direcţia de Sănătate Publică Suceava, pentru primele nouă luni ale anului, majoritatea bolnavilor provin din medul rural. Prin comparaţie, anul trecut, în aceiaşi perioadă, numărul pacienţilor cu TBC era de 542.

Potrivit datelor centralizate de DSP, în intervalul ianuarie-septembrie 2010, din cauza acestei maladii, au decedat 27 de persoane.

Tuberculoza este cauzată de alimentaţia precară, condiţii igienice deficitare, odihnă insuficientă, fumat şi consum exagerat de alcool, stres, existenţa unor boli cronice cum ar fi: diabetul zaharat, cancerul, leucemia. Afecţiunea este vindecabilă 100% dacă este descoperită la timp şi se urmează un tratament corect. Întreruperea terapiei favorizează răspândirea bolii la persoanele din jur, agravează boala, iar pacientul nu mai răspunde la tratament.


Intră acum și în grupul de