Primarul Ion Lungu a inspectat utilajele pregătite pentru deszăpezire: Nu vor fi nici in această iarnă probleme cu privire la deszăpezirea străzilor și trotuarelor


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, împreună cu viceprimarul Lucian Harșovschi, au inspectat, joi dimineața, utilajele pregătite pentru deszăpezire.

Lungu a spus că a trecut în revistă, la sediul firmei Diasil din Ițcani, utilajele pregătite pentru intervenții pe timp de iarnă la îngheț și de deszăpezire.

Potrivit acestuia, sunt pregatite 34 de utilaje de deszăpezire, respectiv 20 de autospeciale pentru carosabil/străzi principale, dotate cu plug  și sărărițe, 11 autospeciale pentru carosabil/străzi înguste, trei  încărcătoare frontale pentru zăpadă/gheață, trei motofreze pentru îndepărtarea zăpezii de pe trotuare și zece utilaje cu funcționare manuală

La această dată, stocurile de material antiderapant sunt de 1000 tone de sare și 250 de tone de nisip.

Primarul a anunțat că începând din 15 noiembrie vor funcționa  dispeceratele de la Primăria  Municipiului Suceava și dispeceratul non-stop  de la firma Diasil.

„Vreau să-i asigur pe suceveni că nu vor fi nici în această iarnă probleme cu privire la deszăpezirea străzilor și trotuarelor”, a spus Lungu.

Viceprimarul Lucian Harșovschi a completat că este foarte important ca participanții la trafic să nu fie luați prin surprindere și să-și echipeze din timp mașinile pentru sezonul rece.


Intră acum și în grupul de