Ion Lungu, la lansarea POR 2021-2027: Am cerut aplicarea modelului polonez și simplificarea accesării de fonduri europene. Deja am pierdut doi ani din acest exercițiu financiar


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a participat vineri la sediul Agenției de Dezvoltare Regională Nord Est la conferința „Destinație: Europa 2027! Programul Regional Nord- Est pornește la drum”, unde a solicitat simplificarea procedurilor de accesare de fonduri pentru proiecte europene.

La conferința organizată de ADR Nod Est a participat din partea Comisiei Europene Krystof Kasprziy, șef adjunct al Unității pentru România din cadrul Direcției Generale de Politică Regională și Urbană a Comisiei Europene, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene Marcel  Boloș, on-line de la Bruxelles, ministrul Antreprenoriatului și Turismului, Daniel Cadariu, secretarul de stat în MIPE Ovidiu Cîmpean care a semnat, în numele ministerului, împreună cu domnul directorul general ADR Nord Est, Vasile Asandei, începerea noului exercițiu financiar în cadrul  Programului Operațional Regional la  Agenția  de Dezvoltare Regională Nord -Est.

La acest eveniment au fost prezenți președinți de consilii județene, prefecți, primari, dar și oameni de afaceri.

„Am salutat în numele primarilor demararea noului exercițiu financiar pe POR 2021-2027 și am solicitat reprezentantului Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene și directorului ADR Nord Est să simplificăm procedurile de accesare a fondurilor europene. Să luam exemplul Poloniei, mai ales că reprezentantul Comisiei Europene prezent la Piatra Neamț este de origine polonă, ținând cont că deja s-au pierdut doi ani din exercițiul financiar actual 2021-2027, respectiv 2021 si 2022”,a spus Lungu.

Primarul a menționat că a obținut cu acest prilej o victorie în sensul de simplificare a procedurilor.

„După discuțiile pe care le-am avut la Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene și cu domnul prim ministru ieri, s-a renunțat la întocmirea Documentului strategic care era în dezbatere publică- Planul integrat de regenerare urbanpă(PIRU), care ar fi întârziat accesarea fondurilor europene, iar anunțul a fost făcut de secretarul de stat de la MIPE Ovidiu Cîmpean. Sper să putem depune cât mai repede proiecte la ADR Nord-Est pe noul Program Operațional Regional”, a mai declarat Lungu.


Intră acum și în grupul de