IPS Calinic face lumină în cazul numirii unui nou stareț al Mănăstirii Bogdana: Părintele Iustin Dragomir s-a pensionat


Intră acum și în grupul de

IPS Calinic, Arhiepiscopul Sucevei, a explicat că postul de stareț al Mănăstirii Bogdana a fost vacantat după pensionarea părintelui Iustin Dragomir.

Un enoriaș a solicitat Arhiepiscopului Sucevei și Rădăuților să confirmei faptul că decizia de a pleca într-o altă eparhie i-a aparținut părintelui Iustin Dragomir și că a fost o hotărâre luată cu mult timp înainte de aceste zile.

„De altfel, este cunoscut faptul că lucrează de mai mulți ani la proiecte sociale în Arhiepiscopia Romanului și Bacăului și că afirma constant că va construi acolo cele mai mari așezăminte de ocrotire socială, pentru copii și, respectiv, pentru bătrâni, din țară”, a arătat enoriașul.

În răspuns, ierarhul confirmă că părintele Iustin Dragomir s-a pensionat.

„Regretăm plecarea părintelui, dar împotriva dorinței și a proiectelor sfinției sale nu a putut sta nimeni. Cererea de încetare a activității ca stareț în urma pensionării la limită de vârstă a venit din partea părintelui Iustin Dragomir, după cum se poate observa”, menționează IPS Calinic prezentând cererea de pensionare a acestuia.

CITEȘTE ȘI Arhimandritul Irineu Lichi este noul stareț al Mănăstirii Bogdana. PS Damaschin: Este o responsabilitate pe măsura importanței locului și ținând cont de grelele vremi pentru Biserică și pentru monahism, în zilele noastre


Intră acum și în grupul de