Elev din Brosteni, santajat de un individ ce percepea „taxa de protectie” (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Poliţiştii au organizat un flagrant pentru a prinde un individ ce a şantajat de mai multe ori un elev din Broşteni. Potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Suceava, Gabrile Pantiru, T. Teodor, de 18 ani, din oraşul Broşteni, a sesizat faptul că a fost acostat de un individ necunoscut care l-a ameninţat cu acte de violenţa şi i-a cerut suma de 100 lei. Tânărul, din nou a fost contactat telefonic de acelaşi individ, care l-a ameninţat cu noi acte de violenţă pentru a-i da diferite sume de bani.

În urma sesizării poliţiştii au întocmit dosar penal, apoi cadrele Biroului Investigaţii Criminale Suceava, cu sprijinul altor structuri M.A.I., au organizat şi realizat un flagrant în urma căruia au identificat şi reţinut pe P. Ioan, de 26 ani, din municipiul Suceava, ca fiind persoana care l-a şantajat în mod repetat pe elev.

În timpul flagrantului, asupra suspectului a fost găsită suma de 100 lei, formată din două bancnote a 50 lei, pe care acesta a solicitat-o şi primit-o de la elev, bancnote care au fost în prealabil marcate criminalistic, precum şi telefonul folosit de acesta pentru a contacta partea vătămată.

În baza materialului probator administrat, în cauză s-a dispus începerea urmăririi penale faţă de P. Ioan, pentru comiterea infracţiunii de şantaj, luându-se şi măsura reţinerii pe timp de 24 ore, urmând să fie prezentat instanţei de judecată cu propunerea de arestare preventivă. Cel în cauză a fost introdus în arestul I.P.J. Suceava.


Intră acum și în grupul de