Elevi suceveni premiați la Concursul Interjudețean „Mate&Info” 2022 la care au participat concurenți din județele Suceava, Iași, Neamț și Botoșani


Intră acum și în grupul de

Laureații Concursului Interjudețean „Mate&&Info”, ediția a IX-a, competiție organizată de Colegiul Național „Ștefan cel Mare” din Suceava pentru stimularea creativității și competitivității elevilor claselor V-XII, în domeniul informaticii și matematicii, au fost recompensați săptămâna trecută, a anunțat, miercuri, organizatorul.

Potrivit sursei citate, concursul cuprinde două secțiuni: Matematică-Informatică și Pagini Web/ Soft Educațional/ Multimedia, fiind antrenați elevii talentați la disciplinele informatică, matematică.

Din comisia de organizare a concursului au făcut parte  prof. Adrian Petrișor și ing. Gabriela Nenec, iar sponsorul principal, firma S.C. Promoart Suceava, reprezentă de inginer Andrei Stanciu, a făcut și în acest an, posibilă organizarea competiției.

Competiția a fost strânsă, elevii suceveni concurând cu elevi din județele Neamț, Iași și Botoșani, 141 de participanți fiind prezenți la această ediție.

Premiile au fost numeroase și stimulative. La clasa a V-a, Premiul I a fost câștigat de Moruz David Cristian, de la Colegiul Național „Ștefan cel Mare” Suceava, îndrumat de profesorii Petrișor Adrian și Alexa Raluca Crisantha. Premiantul de la clasa a VI-a a fost Știrbu Toma-Dimitrie, de la Colegiul Național „Ștefan cel Mare” Suceava, îndrumat de profesorii Hatmanu Mihaela și Alexa Raluca Crisantha. Premiul I a fost obținut și de elevul Livadaru Ioan-Alexandru, din clasa a VIII-a, de la Colegiul Național „Nicu Gane” Fălticeni/ Clubul Copiilor Fălticeni, îndrumat de profesorii Pînzaru Liviu, Ilincăi Florin, Pavel Florentina. La clasa a VII-a nu a fost acordat premiul I.

Premiul I a mai fost obținut de liceenii: Aparaschivei Tudor-Andrei (clasa a IX-a, Colegiul Național „Ștefan cel Mare” Suceava, profesori îndrumători Petrișor Adrian, Costineanu Raluca și Amorăriței Cristian), Luchian Cristian (clasa a X-a, Colegiul Național de Informatică Piatra Neamț, profesori îndrumători Ciobanu Petre, Ungureanu Florentina), Ispir Alexandru (clasa a XI-a, Colegiul Național „Ștefan cel Mare” Suceava, profesori îndrumători Costineanu Raluca, Petrișor Adrian și Scutaru Constantin), Orza Șerban (clasa a XII-a, Colegiul Național „Ștefan cel Mare” Suceava, profesori îndrumători Marcu Ovidiu-Marian, Marcu Daniela, Marchitan Marius).

La secțiunea Pagini Web/ Soft Educațional/ Multimedia, Premiul I a fost obținut de elevul Miron Armand  de la Liceul Teoretic de Informatică „Grigore Moisil” Iași, îndrumat de profesorii Țibu Mirela, Iuscinschi Simona, pentru Softul Educațional MILKY MAY.

Echipa de liceeni a colegiului din care au făcut parte Crefeleanu Sebastian Cristian, Coșoreanu Tudor-Adrian, Luțac Maria Ioana, Logofătul Ianis, Vizitiu Tudor Ștefan, Pușcaș Eduard Sebastian, Manolache Iustina-Elena, Caciur-Aioanei Tudor a câștigat tot Premiul I pentru filmul Șarlatanul. Această echipă a fost coordonată de profesorii Petrișor Adrian și Petrișor Didina.


Intră acum și în grupul de