Cod galben de ninsoare în județul Suceava


Intră acum și în grupul de

Administrația Națională de Meteorologie a emis, sâmbătă, o avertizare cod galben de ninsoare pentru județul Suceava.

Potrivit ANM, avertizarea este valabilă duminică de la ora 00:00 până la ora 10:00

Meteorologii arată că la începutul intervalului, la altitudini de peste 1700 m în zona Carpaților Meridionali, apoi în jumătatea nordică a Carpaților Orientali și a Moldovei va ninge local moderat cantitativ și se va depune strat de zăpadă, pe alocuri de peste 10 cm.

În zona deluroasă și montană a Moldovei trecător vor fi și precipitații mixte și se va depune polei.

ANM a emis și o informare meteo valabilă de duminică de la ora 10:00 – până luni la ora 20:00 fiind vizate precipitații moderate cantitativ, polei, ninsori, intensificări ale vântului

Astfel, în intervalul menționat, temporar va ploua în cea mai mare parte a țării, iar în sud și sud-est ploile vor avea și caracter de aversă și vor fi însoțite de descărcări electrice.

Cantitățile de apă vor depăși local 20…30 l/mp și izolat 40…50 l/mp, cu precădere în zonele deluroase și montane.

În jumătatea de nord a Moldovei vor fi intervale în care se vor semnala precipitații sub formă de ninsoare, dar și intervale cu precipitații mixte care vor determina depuneri de polei.

Local în Carpații Orientali și pe alocuri și în zona montană înaltă din rest va ninge și se va depune strat nou de zăpadă. Temporar vântul va prezenta intensificări pe crestele montane, iar în cursul zilei de luni și pe litoral, unde rafalele vor fi în general de 60…70 km/h.


Intră acum și în grupul de