Creșterea numărului de benzi la PTF Porubne-Siret sau modernizarea PTF Vadu Siret-Dornești, între proiectele vizate de grupul de lucru la frontiera româno-ucraineană


Intră acum și în grupul de

Prima întâlnire a Grupului de Lucru pentru Dezvoltarea Infrastructurii de Transport la frontiera comună a Ucrainei și României, structură care a fost înființată după întâlnirea de săptămâna trecută a premierilor României și Ucrainei a discutat, vineri, despre proiectele avute în vedere.

Guvernatorul regiunii Cernăuți, Ruslan Zaparaniuk, a anunțat pe canalul său Telegram că a participat la acestă primă întâlnire a grupului de lucru pentru dezvoltarea infrastructurii de transport la frontiera româno-ucraineană și că s-a discutat despre progresul lucrărilor la punctul de control Dyakivtsi – Racovăț.

Totodată, s-au purtat discuții despre creșterea numărului de benzi de circulație la punctul de control Porubne-Siret și dezvoltarea infrastructurii de frontieră în general.

  El a menționat că au fost prezenți și experți din administrația militară regională și din industria rutieră a regiunii.

„În cadrul întâlnirii s-a vorbit despre dezvoltarea infrastructurii la trecerea Vadul Siret – Dornești, elaborarea unei foi de parcurs pentru reconstrucția tronsonului de cale ferată de la Cernăuți până la Hliboca, dar și altele”, a arătat guvernatorul.

Mai mult, participanții la întâlnire au luat în considerare posibilitatea exploatării simultane a trenurilor regionale ca „autobuz feroviar” în zona Cernăuți și în centrele raioanelor și principalelor comunități ale regiunii.


Intră acum și în grupul de