170 plicuri de etnobotanice, ridicate de la un magazin din Campulung Moldovenesc


Intră acum și în grupul de

Poliţişti au ridicat 170 plicuri de etnobotanice de la un magazin de vise din municipiul Câmpulung Moldovenesc, iar administratorul societăţii comerciale a fost reţinut pentru 24 de ore, pentru infracţiuni la Legea nr. 143/2000 privind combaterea traficului şi consumului ilicit de droguri.

Potrivit Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, la sfârşitul lunii noiembrie a.c., poliţişti ai Serviciului Antidrog din cadrul B.C.C.O. Suceava, sub coordonarea unui procuror din cadrul D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Suceava, au documentat activitatea infracţională a lui N. Cristian, de 34 de ani, din municipiul Galaţi, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de punere în vânzare şi deţinere de droguri de mare risc.

Bărbatul este suspectat că, în calitate de administrator al unei societăţi comerciale din Galaţi, a închiriat un spaţiu comercial în municipiul Câmpulung Moldovenesc, judeţul Suceava şi, fără autorizaţie din partea autorităţilor locale, a oferit spre vânzare produse de tip „etnobotanice”.

În urma controalelor efectuate de poliţişti la punctul de lucru al societăţii, deschis în Câmpulung Moldovenesc, au fost ridicate, în vederea analizelor de laborator, 170 plicuri de produse „etnobotanice”. În 20 dintre aceste plicuri s-a pus în evidenţă prezenţa drogului JWH 018, inclus în Tabelul anexă nr.1 al Legii nr.143/2000, în categoria drogurilor de mare risc.

În baza probatoriului administrat în cauză, procurorul D.I.I.C.O.T. a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de suspect şi reţinerea acestuia pentru 24 de ore, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de punere în vânzare şi deţinere de droguri de risc fără drept şi urma să fie prezentat Tribunalului Suceava, cu propunere de arestare preventivă.

Cel în cauză a fost introdus în Arestul I.P.J. Suceava, iar cercetările sunt continuate în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale.


Intră acum și în grupul de