S-a dat startul la „Craciun in Bucovina” (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Programul „Crăciun în Bucovina”, de promovare a obiceiurilor din judeţul Suceava care sunt specifice în preajma sărbătorilor de iarnă a debutat, duminică după amiaza, în Muzeul Satului Bucovinean unde copiii prezenţi au primit daruri de la Moş Nicolae, au asistat la un spectacol de păpuşi şi a fost vernisată expoziţia desene pentru copii „Credinţa din ochii copiilor”.

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat la deschiderea acestui proiect că sucevenii şi turiştii vor putea asista în fiecare zi, până pe data de 7 ianuarie, la diverse evenimente organizate în aproape toate localităţile judeţului.

El le-a spus sucevenilor prezenţi la Muzeul Satului că se aşteaptă ca în această perioadă să fie un aflux mare de turişti în judeţ care vin să vadă tradiţiile şi obiceiurile de iarnă la ele acasă.

Duminica seara, în centrul municipiul Suceava a fost inaugurat Târgul de Crăciun şi aprinse instalaţiile de lumini din Bradul de Crăciun aflat în faţa Casei Culturii, moment ce a fost precedat de un concert de colinde interpretat de Ansamblul Ciprian Porumbescu. Tot duminică seara, la Catedrala romano-catolică din Suceava „Sf. Ioan Nepomuk” a avut loc un concert susţinut de Grigore Leşe.

Totodată, de Crăciun, vor fi organizate un spectacol susţinut de Hara şi Distinto, la Gura Humorului şi un concert simfonic la Catedrala „Sf. Ioan Nepomuk” din Suceava, dar şi festivaluri cu obiceiuri de iarnă în mai multe localităţi ale judeţului.
După Crăciun, în localităţile sucevene vor fi organizate parade ale mascaţilor, festivaluri de datini şi obiceiuri, iar înaintea Anului Nou, urături şi obiceiuri de iarna acasă la gospodarii din satele Bucovinei.


Intră acum și în grupul de