Poliția Suceava: Alt șofer beat a fost urmărit în Șcheia, oprit în trafic, extras din mașină, imobilizat și încătușat


Intră acum și în grupul de

Poliția Județeană Suceava a anunțat, după cazul șoferului beat din Șcheia care a fost oprit în trafic cu focuri de armă, un alt șofer beat de această dată din municipiul Suceava a fost urmărit în Șcheia, oprit în trafic, extras din mașină și încătușat.

Astfel, potrivit sursei citate, un alt caz în care s-a impus urmărirea în trafic a unui șofer care nu a oprit la semnalele agenților de poliție s-a petrecut sâmbătă seara în comuna Șcheia în jurul orei 23:18.

Polițiștii din cadrul Secției nr. 9 Poliție Rurală Șcheia, în timp ce efectuau activități de patrulare pe raza comunei Șcheia au observat un autoturism care se deplasa pe pe strada Poligonului, efectuând manevra de schimbare a direcției de mers spre stânga pe strada Mihoveni, fără a semnaliza, după care a continuat deplasarea pe strada Mihoveni de pe un sens de ciruclație pe altul, trecând la o distanță laterală mică de un autoturism care se afla pe partea dreaptă a drumului, fapt pentru care au fost puse în funcțiune semnalele luminoase și acustice ale autospecialei, dar conducătorul autoturismului nu a oprit, continuându-și deplasarea pe str. Mihoveni, motiv pentru care s-a procedat la urmărirea acestuia.

Deși a fost somat prin sistemul acustic al autospecialei, conducătorul autoturismului a continuat deplasarea haotică pe str. Agronomului, până a fost oprit de către echipajul de poliție în proximitatea unui restaurant, imediat la fața locului ajungând și cel de al doilea echipaj de poliție solicitat în sprijin.

La volanul autoturismului urmărit a fost identificat un bărbat care se afla în vădită stare de ebrietate, emanând halenă alcoolică.

Șoferul autoturismului a refuzat să furnizeze date despre stabilirea identității sale și a refuzat să prezinte documentele sale și ale autoturismului pentru control, fapt pentru care s-a procedat extragerea acestuia din autoturism, ulterior efectuându-se controlul autoturismului.

În continuare, conducătorul autoturismului a devenit recalcitrant, fapt pentru care s-a procedat la imobilizarea și încătușarea acestuia, ulterior efectuându-se controlul corporal, asupra căruia a fost găsită cartea de identitatea și permisul de conducere, stabilindu-se că este un bărbat de 52 ani din  municipiul Suceava.

Șoferul , a fost condus la Spitalul Județean de Urgență ,,Sf. Ioan cel Nou” Suceava, unde și-a dat consimțământul în scris cu privire la recoltarea de probe biologice de sânge, acestuia fiindu-i recoltate două probe biologice de sânge.

Șoferului i s-a adus la cunoștință că din momentul prelevării mostrelor biologice de sânge nu mai are dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice până la definitivarea cercetărilor. S-a procedat la reținerea permisului de conducere, eliberându-i o dovadă fără drept de a conduce.

În acest caz s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ”conducerea unui vehicul sub influența alcoolului”.


Intră acum și în grupul de