Se prefigurează trafic de coșmar în zona podului de la Milișăuți ce va fi refăcut fără să existe o variantă provizorie de circulație. Pe perioada cât podul va fi închis, localnicii vor putea trece prin șantier pe un drum tehnologic


Intră acum și în grupul de

DRDP Iași spune că nu poate aplica Hotărârea CJSU Suceava de realizare a unui pod provizoriu la Milișăuți și că lucrările de refacere a podului se vor face sub trafic.

După o lună și jumătate de când CJSU Suceava a hotărât ca lucrările de refacere de la podulului de la Milișăuți să se facă după ce se realizează un pod provizoriu pentru circulația autovehiculelor în zonă, DRDP Iași consideră că acest pod provizoriu nu se poate face pentru că nu a fost inclus în proiectul aprobat inițial și că ar modifica și condițiile de participare la licitația organizată pentru realizarea investiției principale.

Potrivit unor surse apropiate situației, DRDP Iași consideră că finanțarea acestui pod provizoriu nu se poate asigura prin proiectul de refacere a podului, dar nici alte surse de finanțare pentru că nu corespunde din punctul de vedere al necesității, oportunității și legalității.

Mai mult, DRDP Iași nu dorește nici să avizeze realizarea unei variante provizorii de circulație pentru că aceasta ar presupune modificarea condițiilor de participare la licitația organizată pentru refacerea podului și o actualizare a indicatorilor tehnico-economici.

Totodată, DRDP Iași consideră că nu poate să includă această variantă provizorie de circulație în proiect întrucât acesta a fost aprobat de Ministerul Transporturilor cu mențiunea că lucrările de reparații și consolidare se vor face fără întreruperea circulației pe pod, cu introducerea unor restricții de circulație și construcția unui drum tehnologic.

Astfel, pe perioada în care podul va fi închis complet circulației, se va permite accesul riveranilor prin zona de șantier pe varianta tehnologică de șantier cu masa totală maximă de 3,5 tone.


Intră acum și în grupul de