CNAIR a stabilit zonele pentru investigații geotehnice pentru lotul Suceava-Vatra Dornei din Autostrada Nordului în vederea relansării licitației


Intră acum și în grupul de

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a anunțat că a finalizat campania de identificare a locațiilor pentru viitoarele investigații geotehnice în vederea relansării la licitație a contractului privind elaborarea Studiului de Fezabilitate pentru lotul 3 al Drumului de Mare Viteză Baia Mare – Suceava (Lotul Vatra Dornei – Suceava)

Potrivit sursei citate, traseul este unul complex, traversând mai multe drumuri, râuri, zone împădurite, văi și masive muntoase abrupte.

Asocierea Best Consulting & Design SRL – Ingenieria Especializada Obra Civil e Industrial a solicitat încetarea contractului de elaborare a Studiului de Fezabilitate pentru lotul 3 al Drumului de Mare Viteză Baia Mare – Suceava (Lotul Vatra Dornei – Suceava), a anunțat în 22 noiembrie Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere care a menționat că solicitarea s-a făcut în baza prevederilor Ordonanței de Urgență 64/2022.

Traseu Autostrada Nordului lotul Vatra Dornei-Suceava

Tot atunci, CNAIR a anunțat că se efectuează activități de identificare în teren a locațiilor pentru viitoarele investigații geotehnice în vederea relicitării acestui lot.

News Bucovina a anunțat în 3 noiembrie că Asocierea Best Consulting & Design SRL –Ingeneria Especializada Obra Civil E Industrial SA, proiectantul pentru lotul Suceava-Vatra Dornei a Autostrăzii Nordului, a solicitat încetarea anticipată a contractului cu mai puțin de cinci luni înainte de termenul de predare a studiului de fezabilitate.

Dintre cele trei loturi, Baia Mare-Bistrița, Bistrița-Vatra Dornei și Vatra Dornei-Suceava, proiectarea la lotul Vatra Dornei-Suceava este și cea mai avansată, având termen de finalizare 25 februarie 2023.

Președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a anunțat, la începutul lunii septembrie că s-au semnat contractele de finanțare pe bani europeni pentru elaborarea studiilor de fezabilitate pentru lotul de autostradă Bistrița – Vatra Dornei, în valoare de 19,3 milioane lei și pentru lotul 3 de autostradă Vatra Dornei – Suceava, în valoare de 17, 9 milioane.

Președintele Flutur a reamintit că pe tronsonul Vatra Dornei – Suceava, la acest moment, este ca opțiune un traseu prin localitatea Dorna Arini, cu tunel prin munte spre Stulpicani, Frasin și s-ar face legătura cu centura orașului Gura Humorului, urmând un traseu prin zona parcului Ariniș, paralel cu râul Moldova după care traseul continuă prin Capu Codrului, Berchișești, Moara, Sf. Ilie.


Intră acum și în grupul de