Brazi de contrabanda


Intră acum și în grupul de

La un filtru realizat noaptea, în trafic, pe drumul judeţean ce leagă comuna Cornu Luncii de Horodniceni, poliţiştii au depistat un tânăr ce avea 50 de brazi de contrabandă în maşină. Potrivit Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava o patrulă intercomunală din cadrul Postului de Poliţie Cornu Luncii şi Horodniceni au depistat pe DJ 209A pe raza comunei Cornu Luncii, un autoturism condus de R. Florin, în vârstă de 23 ani, din comuna Fântâna Mare, în timp ce transporta 50 de brazi de crăciun fără a avea documente legale de provenienţă.

R. Florin a fost sancţionat cu amendă de 2.000 lei, iar brazii au fost predaţi la Ocolul Silvic Mălini.

Pe de altă parte, sucevenii pot cumpăra brazi naturali de la 25 de lei bucata, de la Direcţia Silvică Suceava. Cei care vor o variantă şi mai ieftină pot opta pentru molid, care se vinde începând de la 12,5 lei.
Pentru sărbătorile de iarnă din acest an, Direcţia Silvică Suceava poate oferi la vânzare un număr de 8842 de brazi şi molizi.

„Persoanele interesate să cumpere brazi sau molizi trebuie să se adreseze ocoalelor silvice. Anul acesta avem disponibili 6765 de brazi şi 2077 de molizi, care vor fi puşi la dispoziţia oamenilor dacă există solicitări”, a declarat şeful Direcţiei Silvice Suceava, Mihai Miheţiu.

Cei mai ieftini brazi de Crăciun scoşi la vânzare de DS Suceava sunt cei la 25 de lei, cu o înălţime cuprinsă între 0,75 – 1,3 metri. Brazii cu dimensiuni cuprinse între 1,3 metri şi 2 metri costă 31 de lei, iar cei care au o înălţime de maxim trei metri costă 37,2 lei, cu tot cu TVA.


Intră acum și în grupul de