Pensiunile cu rezervari de Craciun si Revelion, controlate de inspectorii sanitari suceveni (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

În condiţiile în care a crescut adresabilitatea turiştilor datorită programului Crăciun în Bucovina, Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Suceava va amplifica numărul de controale la pensiunile unde s-au făcut rezervări de Crăciun şi Revelion.

Directorul DSP Suceava, dr. Ludovic Abiţei, a precizat marţi, în cadrul unei conferinţe de presă, că sunt vizate în special unităţile care oferă masă şi cazare din zonele Vatra Dornei, Rădăuţi, Câmpulung, Voroneţ, Suceviţa, Fălticeni, de unde s-au primit semnale din partea inspectorilor de zonă că se vor organiza mese festive de sărbători, dar şi Ciocăneşti unde există pârtie de schi.

Acesta a arătat că anul acesta vor fi controlate mult mai multe unităţi, stabilite dinainte, nu prin sondaj, cum se proceda în anii anteriori, tocmai fiindcă vor fi mai mulţi turişti.

„Am întrebat inspectorii de zonă şi s-ar părea că programul Crăciun în Bucovina are succes, a crescut adresabilitatea turiştilor şi ne-am orientat şi noi programul. Vom urmări să fie respectate condiţiile de cazare, dacă există boilere pentru apă caldă, căldură.

La blocul alimentar ne interesează mai puţin provenienţa materiei prime, ne vom axa pe respectarea condiţiilor ingienico-sanitare de preparare a alimentelor, de servire a mesei, pe curăţenia la grupurile sanitare, existenţa dezinfectanţilor, şi sterilizarea lenjeriei de pat, carnetele de sănătate ale personalului care prestează servicii acolo. Controalele vor începe în această săptămână, ele oricum erau programate, dar acum mergem exact la unităţile despre care ştim că organizează mese festive”, a declarat directorul DSP Suceava, subliniind că inspectorii vor ajunge şi la pensiunile unde anul trecut s-au depistat o serie de probleme.


Intră acum și în grupul de