Exporturile s-au triplat, iar aceasta este cauza cozilor mari în PTF Porubne-Siret, spune guvernatorul regiunii Cernăuți


Intră acum și în grupul de

Coada de TIR-uri care așteaptă să intre în România prin PTF Siret era, vineri dimineața, de 30 de kilometri cu un număr de 1354 de camioane, iar la ieșirea din țară coada era de 6,5 kilometri, fiind formată din 308 camioane.

Situația privind cozile de la frontieră a fost discutată de șeful Administraţiei Militare Regionale Cernăuți, Ruslan Zaparaniuk, cu reprezentantul Ministerului Afacerilor Externe al Ucrainei, Ivan Lukaciuk și cu preşedintele Consiliului Regional Cernăuți, Oleksii Boiko.

Zaparaniuk a informat pe canalul său Telegram că discuțiile au vizat, în special, situația din PTF Porubne-Siret, fiind analizată și situaţia de la Punctul de trecere şi control Crasna– Vicovu de Sus, dar și modul în care se derulează proiectele de infrastructură din zonă.

Zaparaniuk a subliniat că împreună cu guvernul, reprezentanții vămii și cu specialiștii s-a reușit punerea în funcţiune a PTF Cransa-Vicovu de Sus.

„În prezent exporturile s-au triplat şi din această cauză s-au format cozi la Punctul de trecere şi control „Porubne-Siret”. În vederea rezolvării problemei date, întreprindem măsuri pentru a mări capacitatea lui de trecere. De asemenea, până la sfârșitul anului 2022, intenționăm să deschidem Punctul de trecere şi  control „Diakivţi”. Lucrăm la crearea zonelor de servicii și terminale de transbordare”, mai declarat Ruslan Zaparaniuk.


Intră acum și în grupul de