PS Damaschin: Nu doar de alții, ci și de mine depinde cum mi-e țara: de e mare ori mai puțin mare, de e cinstită ori coruptă, de putem trăi frumos în ea, ori tânjim după alte exotice plaiuri, de e curată sau plină de urât


Intră acum și în grupul de

Episcopul vicar al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, PS Damaschin Dorneanul, a transmis, joi, la manifestările organizate la Suceava de Ziua Națională un mesaj prin care a cerut tuturor să se implice pentru țară, subliniind că de toți depinde viitorul acestei țări.

În discursul său, PS Damaschin a arătat că în 1918 Dumnezeu a făcut o Românie Mare pentru că oamenii nu doar și-au dorit o Românie Mare, ci au pus umărul să o facă mare.

„Că pentru România de azi și cea de mâine nu trebuie să aștept ca altcineva să facă vreun lucru măreț, iar eu să aștept, pe margine, eventual doar dându-mi cu părerea. Nu doar politicienii, nu doar cârmuitorii de sus, ori de mai jos, nu doar Biserica prin clerul ei, nu doar intelectualii, ambasadorii, liderii de opinie, decidenții de orice fel sunt responsabili de cum arată România. Și eu și tu ne facem România de azi și o dăm copiilor și nepoților pe cea de mâine. Căci da, nu doar de alții, ci și de mine depinde cum mi-e țara: de e mare ori mai puțin mare, de e cinstită ori coruptă, de putem trăi frumos în ea, ori tânjim după alte exotice plaiuri, de e curată sau plină de urât”, a spus episcopul vicar.

Ierarhul a adăugat că minunat este Dumnezeu ce poate să ajute să ridicăm și să ne bucurăm mai mult și mai mult de țara noastră, dar că o va face numai dacă tuturor îi pasă de ea.

„O iubesc nu declarând asta, ci făcând ceva pentru a arăta. Fiecare. La locul lui. Cu puterile lui. Împlinind menirea lui”, a spus PS Damaschin.

Episcopul vicar a încheiat în duh de rugăciune: „Ai putut Doamne, în urmă cu mai bine de un veac, să întorci mersul lucrurilor spre bine, când speranțele se șubrezeau. Și ai făcut așa, pentru că ai văzut oameni muncind și chinuindu-se pentru aceasta. Insuflă-mi și mie, și dă-ne și nouă, Doamne, să ne iubim țara făcând pentru ea ce ține de mine, pentru ca Tu, apoi, cu dragostea Ta, să adaugi ce numai Tu poți face pentru ea. Și nu doar noi să ne bucurăm de o Românie Mare, ci Tu, Doamne, să te bucuri de o Românie frumoasă la suflet!”.


Intră acum și în grupul de