Acasă Actualitate Tânăr din Horodnic de Sus prins drogat la volan în Rădăuți

Tânăr din Horodnic de Sus prins drogat la volan în Rădăuți


Intră acum și în grupul de

Polițiștii rădăuțeni au depistat, luni dimineața, un tânăr de 20 de ani care conducea prin municipiu sub influența substanțelor interzise.

Astfel, luni în jurul în jurul orelor 01:00, fiind în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe raza municipiului Rădăuți, în baza planului de acțiune dispus pentru creșterea gradului de disciplină rutieră, polițitii din cadrul Poliției Rădăuți au procedat la efectuarea semnalului regulamentar de oprire unui autoturism ce se deplasa pe str. Calea Bucovinei, conducătorul auto conformându-se semnalului, fiind identificat și legitimat în persoana unui tânăr de 20 ani din Horodnic de Sus.



 În acest caz s-a procedat la verificarea conducătorului auto cu privire la consumul de substanțe psihoactive, sens în care i-a fost înmânat șoferului un kit sigiliat de testare, în vederea recoltării salivei, iar cu ajutorul aparatului Druger Drugtest a fost executat testul la ora 01:03, aparatul indicând prezenta activă în organism a substanței MET (methamphetamine).

 Șoferul a fost condus la sediul Spitalului Municipal Rădăuți și cu consimțământul său, i-au fost prelevate probe biologice în vederea stabilirii consumului de substanțe psihoactive.

În acest caz se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de  „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”,  ce va fi soluționat procedural de lucrătorii din cadrul Poliției Municipiului Rădăuți – Compartimentul Rutier.

Pentru siguranța dumneavoastră și a celorlalți participanți la trafic, polițiștii vă recomandă:

Nu vă urcaţi sub nici o formă la volan, dacă aţi consumat băuturi alcoolice sau substanțe interzise!

Consumul de alcool reprezintă una din cauzele încă frecvente care afectează capacitatea de conducere, deşi exista tendinţa de a se subestima rolul său.

De cele mai multe ori, conducătorii auto aflaţi sub influenţa alcoolului comit frecvente încălcări ale normelor de circulaţie, conduc cu viteză excesivă, se angajează în depăşiri neregulamentare sau execută în mod periculos virajele.

Consumul de băuturi alcoolice reduce viteza de reacţie şi precizia mişcărilor şi poate determina scăderea acuităţii vizuale şi auditive a şoferilor.


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version