Șeful ISU Suceava: Explozia din Burdujeni s-a produs în dormitorul apartamentului și au fost afectate vecinătăți pe o rază de 20 de metri


Intră acum și în grupul de

Șeful ISU Suceava, col. Costică Ghiață, a declarat, luni, într-o conferință de presă că explozia dintr-un apartament din cartierul Burdujeni a fost generată de o acumulare foarte mare de gaz metan și că au fost afectate vecinătăți pe o raza de 20 de metri.

El a spus că pompierii suceveni au fost anunțați de explozie la ora 4:04 și au ajuns la intervenție la ora 4:11 timp în care au parcus cei șapte kilometri.

Explozia s-a produs în dormitorul apartamentului nr. 8 de la etajul doi al blocului 139 scara E.

Potrivit col. Ghiață, în urma exploziei au rezultat pagube materiale importante atât în scara unde a fost explozia cât și la scara alăturată.

De asemenea, au mai fost afectate vecinătățile pe o rază de 20 de metri, respectiv un punct termic și o clădire de locuit și au fost afectate de suflul exploziei un număr de 22 de autoturisme parcate în vecinătatea blocului.

El a menționat că inițial au fost transportați la spital trei răniți, din care unul în stare gravă, iar ulterior au mai fost transportate la spital alte două persoane rănite.

Echipele de intervenție au evacuat din cele două scări de bloc 35 de persoane care au fost chestionate privind starea de sănătate, fiind asigurată în permanență la fața locului asistența medicală și prim ajutor calificat.

Potrivit col Ghiață, cauza probabilă de producere a exploziei, neurmată de incendiu, stabilită de o comisie, a fost o acumulare de gaze combustibile prin scăpări de gaze de la instalația interioară a apartamentului.

Evenimentul s-a produs în dormitorul apartamentului în momentul acționării întrerupătorului pentru aprinderea luminii.

Șeful ISU Suceava a menționat că s-a acumulat o cantitate foarte mare de gaz care a generat deflagrația în momentul acționării întrerupătorului.

https://youtu.be/JM1FMijaHB4

El a spus că urmează să se stabilească exact de unde a provenit scăparea de gaz natural, precizând că centrala termică ce era amplasată pe balconul bucătăriei împreună cu aragazul a fost verificată în anul 2019 și trebuia reverificată în 2021 atenționând că este importantă verificarea tuturor instalațiilor potrivit programării.


Intră acum și în grupul de