Primăria Suceava va asigura cazarea familiilor evacuate după explozia din Burdujeni și va oferi ajutoare financiare pentru reparațiile mașinilor avariate și înlocuirea geamurilor sparte de la alte apartamente


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a anunțat, luni, că în urma exploziei care a avut loc la blocul nr.139 de pe str. Rarăului nr.4 unde au fost afectate scările D și E a convocat  Comitetul  Local  pentru Situații de Urgență al municipiului Suceava unde s-a stabilit asigurarea cazării celor 28 de familii de la cele două scari afectate în cele 16 apartamente libere ale Primăriei și în 12 spații închiriate în apartamente libere din oraș scoase la închiriere sau la hotelurile din zonă.

De asemenea, s-a decis să fie acordate ajutoare financiare de urgență persoanelor evacuate, sinistrate, pentru nevoi curente respectiv hrană sau îmbrăcaminte.

Totodată, se vor acorda ajutoare financiare de urgență proprietarilor de la celelalte blocuri învecinate care au geamuri sparte la apartamente sau la balcoane și se vor acorda ajutoare financiare de urgență pentru repararea autoturismelor avariate de suflul exploziei.

Lungu a mai spus că la fața locului sunt echipe mixte de la Primărie, respectiv de la Poliția Locală, Serviciul de Protecție Civilă, Direcția de Asistență Locală care inventariază pagubele și discută despre varianta cazării cu cetățenii afectati .

„Municipalitatea va asigura și costurile cu utilitățile la apartamentele primariei și la locuințele închiriate”, a mai spus primarul.

El a precizat că Hotarârea Comitetului local pentru Situatii de Urgență a fost validată și de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, urmând să fie convocat Consiliul Local al Municipiului Suceava într-o ședință de îndată pentru a aproba decizia CJSU Suceava.

„Suntem alături de cetățenii care au avut de suferit din cauza acestei explozii. Vrem să le oferim condiții de normalitate privind cazarea și viața de zi cu zi în perioada urmatoare”, a spus Ion Lungu.


Intră acum și în grupul de