VIDEO//Adi Jecalo anunță că săptămâna viitoare va funcționa noul cazan al centralei termice din Rădăuți: Dacă demisia mea ajuta la darea în funcțiune mai repede o făceam


Intră acum și în grupul de

Administratorul Servicii Comunale Rădăuți, Adi Jecalo, a declarat, miercuri, că dacă prin demisia sa muncitorii care lucrează la înlocuirea cazanului centralei de termoficare a municipiului Rădăuți ar termina lucrările mai repede ar demisiona pe loc.

„Dacă muncitorii care lucrează ar termina mai repede mi-aș da demisia astăzi”, a spus Adi Jecalo.

El a recunoscut că acum este persoana cea mai detestată din municipiu pentru situația existentă, amintind că prima problemă a fost în 31 ianuarie 2021 când ambele cazane de producere a agentului termic s-au defectat.

Adi Jecao a explicat că a solicitat Consiliului Local să asigure fonduri atât pentru proiectare cât și pentru schimbarea cazanelor, banii fiind prevăzuți în bugetul local pentru anul 2022.

Potrivit acestuia, în anul 2019 fusese prevăzută în bugetul local suma de 100.000 de lei pentru proiectare, dar că nu s-a mai făcut nimic.

El a arătat că pentru realizarea investiției a fost necesară realizarea proiectării, iar după finalizarea proiectului, Consiliul Local Rădăuți a aprobat indicatorii tehnico-economici.

„Având în vedere că suma este peste 100.000 de euro a fost nevoie de licitație”, a spus Jecalo care a adăugat că s-a reușit semnarea contractului de execuție cu o firmă din Bacău și a subliniat că este bine că nu au fost contestații la licitație pentru că ar fi întârziat și mai mult proiectul.

El a estimat că la sfârșitul săptămânii viitoare ar trebui ca noul cazan să fie funcțional, iar furnizarea de agent termic în instalații să revină la parametrii normali.

Adi Jecalo a mai arătat că în prezent temperaturile din apartamente nu sunt în parametrii din cauză că se pleacă din centrală cu 58-60 de grade Celsius în condițiile în care cazanul aflat acum în funcțiune are pierderi și va trebui și el înlocuit.

„În parametrii normali trebuie minim 70 de grade pe tur și 50 de grade pe retur. Noi, în momentul de față, mergem cu 60 pe tur și 40 pe retur. Dacă am da la o treaptă superioară cedează de tot”, a menționat administratorul Servicii Comunale Rădăuți.

Adi Jecalo a spus că îl doare sufletul pentru situația care este în prezent în ceea ce privește asigurarea căldurii, dar că a făcut toți pașii legali pentru această investiție și că nu s-au putut sări termene.


Intră acum și în grupul de