PMP: Bugetul de stat pentru 2023 a fost construit de către PSD-PNL-UDMR pentru a rezista la guvernare şi nu pentru a rezolva problemele majore cu care se confruntă mediul de afaceri şi românii.


Intră acum și în grupul de

Pentru anul 2023, actuala guvernare îşi fundamentează veniturile bugetare pe creşterea preţurilor, anularea facilităţilor fiscale şi majorarea impozitelor locale. Deşi s-au lăudat că bugetul pentru anul 2023 este bazat pe “obiective”, justificând întârzierea prezentării bugetului, acest lucru a rămas doar declarativ, atenționează PMP într-un comunicat de presă.

„Efectele vor fi dezastruoase atât pentru mediul de afaceri cât şi pentru românii care vor plăti impozite şi taxe mai mari în 2023 faţă de 2022, în condiţiile în care aceştia aşteptau sprijin de la guvernare pentru a trece mai uşor prin această perioadă de criză. Cea mai mare lovitură o primeşte învăţământul care beneficiază de doar 2,2% din PIB, având cea mai mică alocare de dupa 1989”, mai arată sursa citată.

Potrivit PMP, Guvernul se laudă cu alocarea unei sume istorice pentru investiţii şi anume de 7,2% din PIB, la fel ca şi pentru 2022, dar uită să le spună românilor că anul acesta a fost un an catastrofal pentru investiţii, realizând în primele 10 luni numai 3,4% din PIB.

În aceste condiții PMP solicită actualului guvern să prezinte un buget realist, care să cuprindă măsuri pentru protejarea puterii de cumpărare a românilor şi sprijinirea mediului de afaceri pentru menţinerea locurilor de muncă, în această perioadă de criză.


Intră acum și în grupul de