Deputatul George Șoldan: Autostrada Nordului și Autostrada Pașcani-Siret, au asigurată finanțarea în 2023 în bugetul Ministerului Transporturilor


Intră acum și în grupul de

Deputatul PSD de Suceava George Șoldan a anunțat, miercuri, că proiectul de legea a bugetului pentru anul 2023 propus de Ministerul Transporturilor asigură finanțarea pentru două investiții majore de infrastructură rutieră pentru județul Suceava.

Șoldan a spus că pentru anul 2023, CNAIR a bugetat deja sumele necesare pentru finalizarea studiilor de fezabilitate și a proiectelor tehnice aferente sectoarelor drumului expres Pașcani – Siret.

Astfel pentru sectorul Pașcani – Suceava este prevăzută suma de 11.871.000 lei, iar pentru Suceava – Siret de 12.112.000 lei.

Pentru execuția acestor două tronsoane de autostradă finanțarea va fi asigurată din fonduri europene și bugetul de stat.

„De asemenea, în cursul anului 2023, CNAIR va asigura și finanțarea pentru elaborarea studiilor de fezabilitate necesare lansării licitațiilor pentru construcția Autostrăzii Nordului, Baia Mare – Suceava”, a mai declarat deputatul PSD de Suceava George Șoldan.


Intră acum și în grupul de