Angajații Spitalului Județean Suceava participă la un curs pentru îmbunătățirea comunicării


Intră acum și în grupul de

Toate categoriile de personal din Spitalul Județean de Urgență Suceava, medici, asistenți, infirmiere, îngrijitoare, brancardieri, inclusiv personal TESA participă timp de zece luni la un curs în vederea îmbunătățirii comunicării atât cu pacienții, aparținătorii, dar și între ei.

Purtătorul de cuvânt al SJU Suceava, dr. Dan Teodorovici, a anunțat că SJU Suceava în parteneriat cu Primăria Suceava și  Asociația Psyvolution organizează cursul „Comunicarea în mediul spitalicesc-repere pentru succesul tău personal si profesional”.

El a menționat că medicii și asistenții vor primi credite EMC, fiind cursuri validate de colegiile fiecărei categorii de personal.

Cursul se va desfășura sâmbăta și duminica câte 4 ore pe zi și va dura 10 luni timp în care fiecare angajat să poată participa.

Dr. Teodorovici a menționat că s-a început cu personalul din UPU și ambulatoriu și se va continua cu celelalte secții și servicii ale spitalului.

„Ne dorim îmbunătățirea comunicării dintre diferite categorii de personal, a comunicării personalului medical și auxiliar-pacient,  personalului medical și auxiliar-aparținători, pentru a oferi un act medical performant într-un mediu spitalicesc prietenos”, a precizat dr. Teodorovici.

Reamintim că managerul SJU Suceava, dr. Alexandru Calancea, a anunțat după ce a preluat funcția de manager că principalul lucru la care va lucra este comunicarea și empatia față de pacient care să fie tratat ca cineva drag din familie.

„Doresc ca fiecare din Spitalul Județean Suceava să înțeleagă că centrul activității noastre este pacientul. Pacientul este scos din mediul lui de acasă, vine cu o problemă, vine cu o suferință și atunci noi trebuie să-i oferim tot suportul astfel încât această trecere din mediul familial în mediul de spital să nu fie una dramatică. Atunci trebuie să încercăm să fim empatici, să fim lângă pacientul nostru, să discutăm cu pacientul sau cu aparținătorul”, a spus Calancea.

El a spus că vrea să reducă distanța creată între cadrele medicale și pacienți astfel încât pacientul să fie tratat ca o persoană dragă din familie.


Intră acum și în grupul de