Centrul de evaluare ce asigură asistența medicală pediatrică în cazul virozelor respiratorii este funcțional începând de luni la Spitalul Județean de Urgență Suceava


Intră acum și în grupul de

Purtătorul de cuvânt al SJU Suceava, medicul Dan Teodorovici, a declarat pentru NewsBucovina că acest centru funcționează, începând din data de 12 Decembrie 2022, în cadrul ambulatoriului de Pediatrie al unității spitalicești sucevene, de luni până vineri, în intervalul orar 13,00-15,00.

El a spus că în centrul de evaluare respectiv asistența medicală pediatrică în cazul virozelor respiratorii este asigurată cu personal medical din Secția de Pediatrie a spitalului sucevean.

Ministerul Sănătății a informat în cursul săptămânii trecute că înființarea acestor centre are ca scop facilitarea accesului la asistență medicală pentru copii și pentru reducerea aglomerației și timpului de așteptare în Unitățile de Primiri Urgențe.

Sursa citată a precizat că la nivel național sunt pregătite 59 de unități ambulatorii pentru copii, cu circuite separate.

“Copiii care au simptome de viroză respiratorie vor fi evaluați clinic de către medicul de familie și, după caz, clinic, imagistic și biologic de medicii specialiști din centrele de evaluare. Acestea au spații special destinate, cu circuite funcționale corespunzătoare. Copiii a căror simptomatologie persistă mai mult de 3-5 zile sau cei la care se agravează sub tratamentul deja administrat vor fi îndrumați de medicul de familie către centrele de evaluare pediatrică. Copiii cu simptomatologie severă sau cei cu factori de risc vor fi direcționați de medicul de familie sau din centrele de evaluare către spital(UPU/CPU),” menționează MS.

Aceeași sursă mai informează că evaluarea clinică a pacientului pediatric se va realiza în conformitate cu prevederile Ghidului “ Insuficiența respiratorie acută la sugar-evaluare și tratament imediat”, aprobat de Comisia de Pediatrie a Ministerului Sănătății.

(LB)


Intră acum și în grupul de